I sin kommentarspalte på nettstedet Sportsanalyse.com mener tidligere idrettspresident og idrettsprofessor Hans B. Skaset (73) at det blir både for spesielt og sært for Norges Idrettsforbund, særforbundene og idrettskretsene å gå mot statsgarantien til et OL i Tromsø i 2018.

Det til tross for at fotballpresident Sondre Kåfjord, på vegne av 50 særforbund, tirsdag uttalte at det virker uaktuelt å betale 22,3 prosent av kostnadene på OL-anleggene i forbindelse med et eventuelt vinter-OL i Tromsø i 2018.

- Skinndiskusjon

Men Skaset tror likevel det vil bli enkelt for idrettsminister Giske å få idretten med seg på veien mot statsgaranti.

- Jeg har aldri hørt eller sett Kåfjord ha noen sammenhengende argumentasjon. Det er en og annen setning, men han har ingenting å stille opp med. De tør ikke si det de egentlig mener, at de er imot OL, og da blir det en skinndiskusjon, sier Hans B. Skaset til VG.

Skaset, en profil i norsk idrettspolitikk gjennom fire tiår, analyserer det til at idretten ikke våger å si nei til OL.

- Redd

- De er redd for å tape penger til sine prosjekter, og for å tape prestisje ved ikke å få det til. Hvis de tør å spisse det til, kan de risikere å få eksempelvis politikere i Stortinget mot seg. Giske har det fullstendig i hendene, sier Skaset.

30. september blir budsjettene for Tromsø-OL 2018 lagt fram, der det blant annet kommer fram hvor stor anleggsregningen for norsk idrett blir, dersom de går med på å betale de omtalte 22,3 prosentene.