Magnus Carlsen tapte torsdagens parti mot kazaksthanske Alisher Suleymenov etter 31 trekk, og etter nederlaget for nummer 578 i verden fyrte Carlsen løs på X:

– Jeg ble totalt knust i kampen min i dag. Dette er ikke for å anklage motstanderen min for noe – han spilte en fantastisk kamp og fortjente seieren – men helt ærlig, så fort jeg så at motstanderen min hadde på seg klokke tidlig i partiet, mistet jeg evnen min til å konsentrere meg, skriver Carlsen.

Carlsen er nummer én i verden med god margin, men etter to partier har Carlsen nå en seier og ett tap i turneringen Qatar Masters.

– Jeg tar selvsagt ansvar for min manglende evne til å håndtere disse tankene ordentlig, men det er også utrolig frustrerende å se at arrangøren fortsatt ikke tar antijuks på alvor i det hele tatt, skriver Carlsen.

Nordmannen er tittelforsvarer i turneringen, etter å ha vunnet den forrige utgaven i 2015.

Det har gått et drøyt år siden Magnus Carlsen havnet i åpen konflikt med Hans Niemann, etter at Carlsen trakk seg fra Sinquefield Cup i september 2022 etter nederlaget for amerikaneren.

Da de to møttes to uker senere i Julius Baer Generational Cup gjennomførte Carlsen ett trakk før han trakk seg fra partiet. Like etter la han ut denne meldingen på X:

«Jeg tror Niemann har jukset mer – også nylig – enn han har innrømmet offentlig».

Niemann benektet å ha jukset mot Carlsen, men innrømmet å ha jukset på chess.com som 12- og 16-åring.

Carlsen gjorde det klart at han ikke ville spille mot Niemann, men i en felles uttalelse med chess.com i august fortalte Carlsen at konflikten med Niemann er over og at han vil være villig til å møte amerikaneren igjen.