Endelig har den tidligere norske paradegrenen fått en norsk rettighetshaver.

VG+ Sport skal sende verdenscupen på skøyter, som startet med sprintøvelser fredag morgen i Obihiro i Japan, uten norske pallplasseringer.

Lørdag er det 500 meter kvinner og 1500 meter for begge kjønn, samt lagtempo. Alt dette kan du se fra klokken 06.30, med tidligere toppløper Ida Njåtun som kommentator.

– Vi er veldig fornøyde med at denne avtalen har kommet på plass, og at vi har funnet et godt hjem for skøytesporten denne sesongen. Med det største mediehuset i Norge på laget, er vi trygge på at dette blir en god løsning, sier Håkon Dahl, generalsekretær i Skøyteforbundet.

– Vi har jobbet målrettet for å bygge opp vår portefølje på live-sport, og er veldig glade for at vi nå kan vise verdenscupen, EM og VM på skøyter. Vi ønsker å være med på å bygge opp skøytesporten igjen, og ser at med de løperne Norge har nå, går vi en spennende tid i møte, sier Aslân Farshchian, rettighetssjef i VG.

Ragne Wiklund er en av de norske stjernene du kan se i aksjon på VG denne sesongen. Hun vant VM-gull på 3000 meter i Heerenveen tidligere i år. Hun tok også med seg to sølvmedaljer fra samme mesterskap.