Den norske stjernespissen pådro seg en smell i foten etter kampen mot Aston Villa og var ikke med i troppen mot Luton.

Etter 2–1-seieren kom Guardiola med en oppdatering rundt skaden til Haaland.

– Det er ikke et brudd, men en stressreaksjon på beinet. Dagen etter kampen mot Villa kunne han nesten ikke gå, sier Guardiola ifølge The Atheltic-journalist Sam Lee.

– Da jeg snakket med han i går sa han: «Jeg føler meg mye bedre, jeg kan gå og jeg har ingen smerter.» Det er derfor vi må se det an dag for dag. Vi håper å få han klar til kampen mot Crystal Palace, hvis ikke det går blir det klubb-VM.

City har én kamp i Champions League mot Røde Stjerne og én kamp mot Crystal Palace i Premier League før de drar til Saudi-Arabia for å spille klubb-VM.

Dette sa Pep Guardiola før kampen:

På Instagram deler skadde Haaland en beskjed til laget som snudde den vonde trenden med fire kamper uten seier i Premier League.

– Godt jobbet gutter, skriver han i en Instagram-story.

Jack Grealish var mannen som erstattet Haaland i lagoppstillingen. Etter drøye timen ble han helten da han satte inn 2–1 etter et innlegg fra Julian Alvarez.

– Jeg tror mange liker å snakke om City og at vi er i krise, men sannheten er at vi har møtt mange gode lag. Vi visste vi måtte holde hodet kaldt og vi er utrolig fornøyde med å vinne igjen, sier Grealish til Sky Sports.

Før denne seieren hadde ikke City vunnet på på fire kamper i Premier League, én hel måned.

Fjorårets seriemester med å bryte gjennom Lutons forsvarsmur. I førsteomgang var det langskuddene som ga Luton mest trøbbel.

Og rett før halvtid tok faktisk hjemmelaget ledelsen. Elijah Adebayo knuste Ruben Dias i en hodeduell og sendte Kenilworth Road til himmels.

Uten Haaland hevet City seg etter pause, og etter snaue timen utlignet Bernardo Silva med en fin curler ned i lengste hjørnet.

Bare fem minutter senere ble Grealish matchvinner.

Med tre poeng mot Luton knapper Manchester City innpå Arsenal på tabellen. De er nummer fire med, fire poeng bak Liverpool som leder Premier League.

Luton ligger på 18. plass.