Det melder Rosenborg på sin hjemmeside torsdag.

Zachariassen ble Rosenborg-spiller da han gikk fra Sarpsborg foran 2020-sesongen, og var blant klubbens beste spillere i perioden har var der.

Midtbanespilleren scoret 21 mål på 45 kamper totalt for Rosenborg og er toppscorer for trønderne i årets sesong med åtte mål i Eliteserien.

-- Kristoffer har vært en solid spiller for oss og har gjort det såpass bra at han er blitt attraktiv for klubber nede i Europa. Vi har fått et meget godt bud, og «Doff» kjenner selv at han har lyst til dette. Derfor kjennes det riktig på alle plan, sier sportslig leder Mikael Dorsin i RBK.

Ferencvaros vant 6-1 sammenlagt over kosovoske Prishtina i første av fire kvalifiseringsrunder og jakter sitt andre strake gruppespill i Champions League og.

– Zachariassen reiste til Budapest onsdag kveld for å fullføre overgangen, melder Rosenborg.

Discovery skrev tidligere torsdag at overgangssummen skal ligge på rundt 15 millioner kroner, mens Adresseavisen hevdet at totalrammen er om lag 22 millioner kroner.

– Det viser seg igjen at hvis man gjør det bra i Rosenborg, uansett alder, er man attraktiv på markedet. Det har Kristoffer gjort, og han fortjener muligheten sin, sier Dorsin.

Ferencvaros møter litauiske Zalgiris i neste runde av Champions League-kvalifiseringen og er uansett sikret gruppespill i enten Europa League eller Conference League til høsten.

Budapest-klubben vant ligaen overbevisende forrige sesong, 20 poeng foran Puskás på andreplass.

I Ferencváros blir han lagkamerat med norske Tokmac Nguen som også spiller i den ungarske klubben.

Ferencváros spiller sin første kamp i ligaen 31. juli hjemme mot Kisvarda.