Sverige møter EM-klare Belgia på bortebane kl. 20.45. EM-håpet levde så vidt, men den tidligere Manchester United-spilleren Sabitzer sørget for at Sverige ikke har en EM-plass å spille for i Brussel.

Marcel Sabitzer – nå i Borussia Dortmund – satte inn et straffespark tre minutter etter å ha kommet inn som innbytter ved pause.

– Mardrömsmål (marerittmål), mener Aftonbladet.

Sveriges mister dermed sitt andre sluttspill på rad. Janne Anderssons mannskap kom til åttendedelsfinalen i EM 2021, men var ikke med i Qatar-VM sist år.

Det er allerede klart at Janne Andersson gir seg gir seg som svensk landslagssjef etter EM-kvaliken. Han har vært under hardt press etter sviktende resultater over tid.

Sverige har ikke – som Norge – muligheten til å komme inn i EM gjennom bakdøren. Svenskene havnet i fjor sist i Norges gruppe i Nations League.

Østerrike klarer stadig vekk det Norge ikke har greid siden 2000. EM i Tyskland blir det tredje EM-sluttspillet på rad for landslaget som nå ledes av Ralf Rangnick. Tyskeren erstattet Ole Gunnar Solskjær i Manchester United i 2021, men allerede 29. april året etter ble det klart at han skulle ta over det østerrikske landslaget.

I Baku manglet de mange av sine stjerner mot Aserbajdsjan, men kjempet seg til seier. Hjemmelagets Tural Bayramov fikk en kjempesjanse på overtid. Men skjøt – alene med keeper – det lille svenske EM-håpet i stolpen og ut.

– Kjempekjedelig. Det er så små marginer, sier Janne Andersson til Viaplay.