Saken var toppsak i 19-sendingen til Dagsrevyen. Der uttalte NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt følgende:

«Han er ikke dømt for noe, men han kommer ikke til å bli sett på som en genial trener, han kommer til å bli sett på som en voldsmann primært».

Saltvedt uttalte også at «påtalemyndighetene mener at det skal vurderes». Senere i sendingen måtte NRK presisere at de ikke hadde grunnlag for dette.

REAGERER: Gjert Ingebrigtsen og advokat John Christian Elden mener NRK fremsatte «uriktige og unyanserte påstander» i Dagsrevyen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Gjert Ingebrigtsen og jeg reagerer sterkt på de uriktige og unyanserte påstandene Jan Petter Saltvedt fremsatte på Dagsrevyen i kveld. Jeg er derfor i dialog med NRKs redaktør og avventer deres rettelse innen kort tid, skriver advokat John Christian Elden i en SMS til VG.

Nå beklager NRK:

«I forbindelse med innslaget om konflikten mellom brødrene Ingebrigtsen og far Gjert Ingebrigtsen i Dagsrevyen kl. 19 ønsker NRK å presisere følgende:

Det er ikke kjent for oss om påtalemyndigheten vurderer Ingebrigtsen-saken, slik det kunne oppfattes i vår kommentar.

Påtalemyndigheten har ikke uttalt noe i denne saken.

Vi ser også at kommentaren fremstår noe unyansert ettersom Gjert Ingebrigtsens uttalelser om at sønnenes påstander er grunnløse, ikke ble gjengitt. Det gjelder særlig uttalelsen om at Gjert Ingebrigtsen, selv om han ikke er dømt for noe, kommer til å bli sett på som en voldsmann.»

VG har vært i kontakt med NRK-sportens redaksjonssjef Torbjørn Sarre Jensen, som viser til beklagelsen.

NRK-KOMMENTATOR: Jan Petter Saltvedt. Foto: Torstein Bøe / NTB

Tidligere torsdag kom brødrene Ingebrigtsen med sin versjon av konflikten med pappa Gjert Ingebrigtsen.

I en kronikk i VG med tittelen «Dette er vår historie» sier de at de «har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse».

Gjert Ingebrigtsen svarte følgende i en e-post sendt via sin advokat John Christian Elden:

«De uttalelsene de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn. At jeg har hatt svakheter som far, og i for stor grad vært trener, er en erkjennelse også jeg har kommet til – om enn altfor sent.»