Det bekrefter klubben på sine hjemmesider torsdag kveld, kort tid etter 0–3-tapet borte mot Fulham.

Selv sa Gerrard dette om egen skjebne torsdag kveld, før han fikk vite at han var ferdig:

– Jeg er en «fighter». Det er i mitt DNA. Jeg kommer til å fortsette å kjempe på inntil jeg får beskjed om det motsatte, sa Gerrard til Amazon Prime.

Bare en times tid før offentliggjøringen av sparkingen ropte Aston Villa-supporterne at Gerrard skulle komme seg ut av klubben:

– Det er tøft, men jeg aksepterer det, sa Gerrard om supporternes reaksjon.

– Jeg føler frustrasjonen deres. Jeg er også frustrert. Det var en tøff kveld for meg personlig, fortsatte den daværende Aston Villa-manageren.

Etter at han startet Villa-karrieren på bra vis etter ansettelsen i november 2021, har ting gått vesentlig tråere for Liverpool-legenden.

Etter 0–3-tapet for Fulham og 17.-plass på tabellen fikk Villa-styret omsider nok.

– Vi vil gjerne takke Steven for hans harde arbeid og dedikasjon, og ønsker ham lykke til i fremtiden, sier en talsmann for klubben i den korte pressemeldingen.

Denne høsten ble det bare to seire på elleve kamper i den engelske toppdivisjonen for Birmingham-klubben under Gerrards ledelse.

Se høydepunktene fra Gerrards siste kamp som Aston Villa-manager:

I sommer hentet Gerrard verdensstjernen og tidligere lagkamerat i Liverpool, Philippe Coutinho, til klubben på permanent basis. Brasilianeren har slitt med å nå gamle høyder etter overgangen fra Barcelona.

Gerrard og hans støtteapparat ble hentet fra Rangers i november 2021 etter å ha vært en braksuksess i skotsk fotball.

Under Gerrards ledelse tok Rangers sitt 55. seriegull, men det første på ti år.

Jobben i Glasgow-klubben var Gerrards første som manager på seniornivå. Han hadde før det vært manager for aldersbestemte lag i Liverpool.