Charles Leclerc (25) var tredje best på hjemmebane. Mens Esteban Ocon (26) tok en overraskende 4. plass med Alpine.

– Det var synd at vi kom bak Verstappen, sier Alonso i et intervju vist på Viaplay.

Kvalifiseringen er viktigere i Monaco enn på andre Formel 1-baner, fordi det er nesten umulig å kjøre forbi i de trange gatene i fyrstedømmet.

– Jeg pusher som et dyr, sier han på internradioen underveis.

Han ledet da Verstappen la ut på sin siste runde. Der hadde nederlenderen en vanvittig avslutning som gjorde at han endte foran Alonso. Verstappen touchet autovernet på veien - men det kostet ham tydeligvis ikke noe.

– Jeg er ikke fornøyd med 3. plass, sier Leclerc i et intervju vist på Viaplay.

Lewis Hamilton (38) lå tilsynelatende i fare for å bli utslått allerede i Q1 - men reddet seg i land i siste liten. Nøyaktig det samme skjedde i Q2. Han endte til slutt opp med sjette beste kvalik-tid.

Selv om det er årets viktigste kvalifisering: Det er faktisk bare to ganger siden 2015 at vinneren av Monaco Grand Prix startet fra pole position. MEN: Mellom 2004 og 2014 vant føreren i beste startposisjon ti ganger.

– Vi visste at det ville bli vanskelig, sier Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

– Det er godt å være i beste startposisjon her i Monaco for første gang.

– Mye kan skje her i Monaco. Men bilen er rask. Vi må bare ha det rent og rolig, sier Verstappen om søndagens løp.

Vi fulgte kvalifiseringen direkte

Teamkollega Sergio Pérez krasjet ut allerede i Q1. Han plantet bakenden på bilen inn i barrieren, og hans Red Bull måtte tas ut med heisekran. En voldsom nedtur for meksikaneren, som var en av favorittene og har et håp om å utfordre Max Verstappen om VM-tittelen.

– Jeg gjorde en feil. Jeg bremset for sent inn i svingen, innrømmer Pérez.

Skuffende av Lance Stroll! Han var halvsekundet bak teamkollega Fernando Alonso som har vært best av Aston Martin-førerne i samtlige kvalifiseringer.

PS: Max Verstappen leder VM med 119 poeng mot Sergio Pérez med 105. Det forspranget kan bli større søndag. Fernando Alonso er nummer tre med 75 poeng.