– Jeg skal takke Kjetil (Rekdal) og Geir (Frigård) for den motoren jeg fikk i Kamma. De pisket meg hardt, hadde trua på meg og har fått meg hit jeg er i dag, sier Kristian Eriksen til VG.

Han har nettopp vært svært delaktig i at Molde gikk videre mot et hardtkjempende Klaksvik. Han scoret hjemmelagets første mål, før han som vanlig bidro med en utrettelig løping.

Det har blitt varemerket til spilleren som har en helt spesiell historie.

Det er tre år siden Eriksen spilte tredje divisjon for Elverum. Under pandemien sendte han en melding til HamKams daværende sportslige leder Espen Olsen om å få være med på trening.

Resten er historie. Hele tiden mens han spilte for HamKam jobbet Eriksen ved siden av i Vestenga Barnehage. Det gjør han for så vidt ennå.

– Jeg leverte en ny permisjon 1. august for ett år til, smiler Eriksen.

– Det kan være at det er trygt å gi fra seg den jobben nå?

– Vi får se. Akkurat nå er jeg i permisjon og det lever jeg godt med, sier Eriksen.

Som nå skal spille playoff til Champions League mot det tyrkiske storlaget Galatasaray.

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Vi gleder oss veldig til de oppgavene som kommer, sier han.

Samtidig roser han Moldes trenerteam for egen utvikling.

– De skal også få mye skryt. Jeg har tatt steg med ball og i posisjoneringen i Molde. Så tenkte jeg på Kjetil på noen kontringer her. Han lærte meg å stoppe kontringer i Kamma, gliser Eriksen.

Rekdal kaller historien om sin gamle elev i HamKam for et eventyr.

– Den første uken han trente med oss var det ymse, men han var en terrier. Han kastet seg inn i dueller og du så en energi. Så ble han bedre og bedre, sier Rekdal, som kommenterte kampen for VG.

– Jeg pleier å si at han er en og en halv spiller. Han er dønn seriøs og knuser alle i Molde på løping. Han er en fryd å ha som lagkamerat. Du ser det når Molde sliter hvor lojal og viktig han er, sier Rekdal.

Molde møter Galatasaray til dobbeltoppgjør, hvor vinneren får plass i gruppespillet i Champions League. Molde starter hjemme på Aker Stadion onsdag om en uke.