20. april møtes Lyn og Vålerenga til første seriemøte på herresiden siden 2009. Kampen spilles på Ullevaal stadion, som kan huse rundt 25.000 tilskuere.

Tirsdag ble billettsalget sluppet. Klokken 21.30 tirsdag kveld var det solgt 12.350.

– Det er helt fantastisk at så mange har sikret seg billetter første dagen. Vi skal lage årets folkefest i 2024. Det er planen, sier Lyns daglige leder Bjørn Jønsberg til VG.

– Vil dere klare å få et fullsatt Ullevaal?

– Det vil jo tiden vise, men det hadde vært fryktelig gøy for Oslo-fotballen om vi fikk til det. Det blir en fest for hele Oslo-fotballen denne kampen.

Etter at Lyn rykket opp fra 2. divisjon og Vålerenga rykket ned fra Eliteserien møtes erkerivalene naturlig nok i Obos-ligaen. Den tidligere tilskuerrekorden i divisjonen er på 17.284, som ble satt av Brann mot Nest-Sotra 16. mai i 2015.

– Vi vet om den, men vi har valgt å ikke fokusere for mye på den ennå, sier Jønsberg.

– Hva er grunnen til at dere vet så godt om den da?

– Nei, det hadde vært på sin plass at den rekorden kom til Oslo igjen, svarer han og ler, og legger til:

– Det hadde selvfølgelig vært veldig gøy å sette en rekord.

Ingen av lagene var særlig fornøyd med resultatet i første serierunde. Ligafavoritt Vålerenga spilte 1–1 hjemme mot Sogndal, mens Lyn tapte 0–3 mot Moss.

15 ÅR SIDEN: Mohammed Fellah (t.h) jubler med Harmeet Singh i bakgrunnen etter at førstnevnte satte inn 3–0 for Vålerenga i 2009. Lyn endte opp med å rykke ned denne sesongen. Foto: Kyrre Lien / NTB

Sist Lyn og Vålerenga møttes i seriespill vant Vålerenga 4–1, men det er ingen tvil om at det er vestkantklubben som har hatt taket på de blå i en historisk sammenheng. For seieren i september 2009 var de blås første på 28 år i ligasammenheng.

– Derbyspøkelset lever fortsatt. Vi får se på kampdagen, men det ulmer i bakhånd her, dette spøkelset, avslutter Jønsberg.

  • I fjor møttes lagene på Bislett i cupens 2. runde. Eliteserielaget Vålerenga vant 2–1 over Lyn fra nivå tre. Tilskuertallet ble oppgitt til 7777. Lyn skrev på sine nettsider at de «valgte å ta med 13 spillere og 2 trenere slik at det ble et minneverdig tall».