– Jeg husker bruddstykker, sier Román Haug til VG.

Hun ble liggende på gresset i flere minutter etter møtet med keeper Ines Pereira mot Portugal 26. september. Hun var blodig. Norge tapte.

– Brudd og kutt i nesen og brudd i kinnet, sier Román Haug etter treningen på landslagsarenaen i Oslo onsdag.

Fredag møter Norge Frankrike i Nations League på Ullevaal. Veien til OL i Paris neste år virker lang.

Román Haug ble klar for Liverpool i begynnelsen av september, etter skaden har hun spilt med en Zorro-maske med dykkerbrillereimer. Den er spesialstøpt for henne og hun beskriver den som litt fleksibel.

– Jeg ser jo at den er der, men det går greit, sier 24-åringen til VG.

Og at den er en nyttig ting kan ingen komme fra.

– Jeg fikk en ny trøkk søndag. Jeg ble litt hoven, men den tok av. Jeg fikk en heading rett på kinnet. Det går bra, sier Román Haug.

Etter uhellet har angrepsspilleren vært opptatt av å bli raskt trygg igjen. Hun har jobbet mye mentalt. På landslagstreningen onsdag forsøkte hun seg uten masken.

BLODIG: Sophie Román Haug etter uhellet i kampen mot Portugal i Porto 26. september. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Hodespillet en stor del av min spillestil, for å være på mitt beste er det viktig å gå inn i de duellene. Jeg må gi slipp på det som er skjedd, sier Román Haug.

Den norske stjerneduoen Caroline Graham Hansen og Guro Reiten har meldt forfall til landskampen. Vålerengas norsk-svenske Mimmi Löfwenius Veum er hentet inn i troppen.

I den første Nations League-gruppekampen mot Østerrike, tapte Norge viktige poeng etter et enormt sjansesløseri.

Kampen endte 1–1, så tapte Norge 2–3 mot Portugal.

Østerrike og Portugal starter én time før Norges kamp mot Frankrike fredag. De begynner klokken 18 og det er Østerrike som har hjemmekamp.

Husker du denne enorme Román Haug-scoringen?