Suzann Pettersen får det ikke til å stemme på golfbanen til Donald Trump i US Open. Etter lørdagens 74-runde fikk hun en oppmuntrende klem av USAs president.

Årets US Open spilles på Trumps golfbane i Bedminster i New Jersey. Den amerikanske presidenten overvar lørdagens runde.

Han ble møtt av et jublende publikum som ønsket ham velkommen.

Publikum fikk etter hvert beskjed om å roe seg ned. Feng sa hun kunne høre publikum rope for presidenten fra greenen på 15. hull. Alle som slo ut fra 16. hull, fikk applaus av Trump.

Gode venner

Etter at han overvar turneringen, tok Trump til sosiale medier for å rose spillerne.

– Kvinnene spilte strålende i dag. Jeg ser frem til å være der i morgen også for finalerunden, skrev presidenten på Twitter.

Det er ingen hemmelighet at Trump og Pettersen har vært gode venner i en årrekke.

Lørdag møtte Oslo-jenta USAs president etter å ha lagt bak seg nok en skuffende runde. Trump hilste ved å gi henne en klem og kyss på kinnene.

Da Trump ble valgt til president i høst, sendte den norske golferen ut gratulasjon på Twitter.

Donald Trump sammen med foreldrene til Suzann Pettersen, Mona Pettersen og Aksel Pettersen, under British Open i 2015. Foto: Øystein Bjerkestrand / NTB scanpix

– Hatten av for denne mannen, du klarte det! Herr President. Gratulerer! skrev hun.

Spilt masse golf sammen

I et intervju med Aftenposten for to år siden fortalte det norske golfesset om vennskapet.

— Han er en veldig stor golfentusiast. Jeg ble kjent med ham for 10-12 år siden da han arrangerte en LPGA-turnering på en av banene sine i Florida. Jeg ble veldig godt kjent med ham og har hatt et godt forhold til ham i alle år siden. Vi har spilt masse golf sammen, fortalte hun.

Suzann Pettersen fortsetter å trøble i US Open. Etter lørdagens 74-runde fikk hun et gjensyn med vennen Donald Trump. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix

Den norske golfveteranen åpnet tredjerunden lørdag med par på de to første hullene. Så fulgte to bogeyer på de to neste.

Etter en tung start, reparerte Tutta noe med birdie på det 8. og det 12. hullet.

En dobbeltbogey på 17. hull ødela en god avslutning. Med totalt 220 slag ligger Tutta på en delt 51.-plass og er fire slag over par.

Det er fredagens 76-runde som har ødelagt mest for henne i årets tredje majorturnering. Hun hadde 70 slag på åpningsrunden.

Kinesiske Feng Shangang leder ett slag foran den sørkoreanske duoen Choi Hye-jin og Amy Yang på delt 2.-plass. Før søndagens avslutningsrunde er Feng ni under par.

(NTB/Aftenposten)