Den engelske landslagsspissen står dermed med elleve seriemål i 2017. Fem av scoringene har kommet den siste uken. Forrige helg gjorde Kane hattrick i 4-0-seieren over Stoke.

Søndag ga han Tottenham 1-0 på et kanonskudd etter 20 minutter. Med strak vrist sendte han fra 25 meter en suser hardt til side for Everton-keeper Joel Robles.

Hjemmelaget hadde sjanser til å øke ledelsen før pause, men måtte vente til Kane la på til 2-0 etter 56 minutter. Dele Alli snappet opp ballen fra en nølende Morgan Schneiderlin og spilte umiddelbart videre til Kane, som kaldt trillet ballen forbi en utrusende Robles.

Hektisk

Tottenham virket å gå av banen med tomålsseier, men sluttminuttene i Nord-London ble dramatiske. Evertons kraftspiss Romelu Lukaku skapte spenning da han bredsidet inn 1-2-reduseringen i det 80. minutt. Belgieren kom alene med keeper etter at Spurs-stopper Jan Verthongen snublet i egne bein.

Like etterpå var Kane nær å øke til 3-1, men Robles reddet lobbforsøket og nektet 23-åringen nok et hattrick. I stedet var det Alli som skulle få gleden av å score Tottenhams tredje for dagen to minutter på overtid.

Men kampen var ikke over. Rett etter reduserte Everton nok en gang da Enner Valencia fikk ballen servert i beina etter et frispark fra Ross Barkley.

Knallsterk hjemmestatistikk

Tottenham er fortsatt ubeseiret på eget gress i Premier League denne sesongen. Søndagens hjemmeseier ar lagets niende strake.

Selv om Kane har mistet ti kamper med skade denne sesongen, står han med 24 mål i ulike turneringer. Han er oppe i 19 eliteseriemål og er dermed ett foran Lukaku på måljegerlista.

Mauricio Pochettinos mannskap ligger på annenplass og er sju poeng bak serieleder Chelsea, som møter West Ham borte mandag.

Tapet var Evertons første i ligaen siden tidlig i desember. Liverpool-laget er nummer sju på tabellen.