Som mot Everton på tirsdag, tok Arsenal ledelsen. Men heller ikke i Manchester søndag maktet Arsène Wengers mannskap å holde unna.

Og mens Manchester City så vidt henger med i jakten på serieleder Chelsea, er Arsenal nå hele ni poeng bak London-rivalen før det hektiske jule- og nyttårsprogrammet.

City har slitt etter en knallstart på sesongen. Laget kom skjevt ut da Arsenal kontret inn 1-0 etter fem minutter. Theo Walcott scoret iskaldt da han ble spilt fri av Alexis Sanchis etter at Héctor Bellerín først hadde kommet på et voldsomt løp på høyresiden.

Sterling avgjorde

Etter pause kom Arsenal umiddelbart i trøbbel mot et lag som ikke hadde vunnet en Premier League-kamp der det hadde ligget under til hvilen siden november 2012. Et utspark fra Petr Cech ble snappet på midtbanen av Fernando. Han fant Raheem Sterlin, som kombinerte med David Silva. Sistnevnte løftet ballen gjennom til Leroy Sané, som alene med nevnte Cech kunne sette inn sitt første mål for City.

Det så unektelig ut til at Sané sto i offsideposisjon, men linjedommeren vinket aldri.

1-1-målet ble starten på hva Arsenal hadde i vente. Kevin De Bruyne vridde spillet fra venstre- til høyrekant med en mektig pasning 20 minutter før slutt. Den fant veien til Sterling, som fosset fram, kom seg inn i boksen, dro av en passiv Nacho Monreal og med "feil" fot satte inn 2-1.

De Bruyne burde lagt på til 3-1 like etter, men avsluttet i stolpen.

Arsenal-keeper Petr Cech har for første gang spilt åtte strake kamper i Premier League uten å holde nullen. For tredje gang denne sesongen tapte "Gunners" en PL-kamp laget hadde ledet.

Rose frelste Spurs

Tottenhams forsøk på skyte Burnley i senk lyktes til slutt. Danny Rose ble matchvinner i søndagens 2–1-seier på White Hart Lane.

Danny Rose (nummer to fra venstre) scoret Tottenhams vinnermål mot Burnley. Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

Burnley frustrerte lenge Spurs-spillerne og hjemmepublikummet til vanvidd, men i det 71. minutt bukket gjestene under for presset. På en pasning fra storkjøpet Moussa Sissoko banket Rose inn vinnermålet i nærmeste hjørne.

Før den forløsende scoringen hadde Tottenham skutt og skutt, men det ville seg ikke for vertene. Mauricio Pochettinos mannskap hadde hele 19 avslutninger før pause, der ti av dem kom i løpet av kampens første 20 minutter.

Så skuddvillig første omgang har ingen andre Premier League-lag notert tidligere i sesongen, melder statistikkselskapet OptaJoe.

Klønete

Likevel var det Burnley som effektivt fikk kampens første nettsus. Etter svært klønete forsvarsspill skled Ashley Barnes inn 1–0 til bortelaget. Spurs hadde to halvklareringer i forkant, men vertene fikk aldri ballen ut av farlig sone.

Tottenham deppet ikke og slo raskt tilbake. Seks minutter senere hamret yndlingen Dele Alli inn 1–1 fra sju meters hold. 20-åringen scoret på et innlegg langs bakken fra Kyle Walker.

Harry Kane fikk en stor sjanse til å ta Spurs opp i 2–1 like før pause, men Burnley-keeper Tom Heaton klarte akkurat å avverge med en flott beinparade.

Burnley var ikke ofte farlig, men i det 54. minutt kom Andre Gray på et stormende løp i retning vertenes stjernekeeper Hugo Lloris. I siste liten satte Eric Dier inn en heftig takling. Ballen spratt inn til Lloris.

Poenget bak erkerivalen

Like etter var det Christian Eriksens tur til å komme til en supersjanse. Dansken var helt umarkert, men headingen gikk rett på Heaton.

Tottenham er fortsatt ubeseiret hjemme på White Hart Lane, der de liljehvite har sju seirer og to uavgjorte kamper. London-laget ligger på femteplass i Premier League, ti poeng bak serieleder Chelsea. Det er kun ett poeng opp til erkerival og seriefirer Arsenal.

For Burnley var det opprykkslagets annet strake tap. Sean Dyche menn ligger på 16.-plass, tre poeng over nedrykksstreken.