– Det blir veldig spennende, og mye jobb de neste månedene, sier Kari Lindevik til Fædrelandsvennen.

Onsdag ble det kjent at den tidligere Fløy-lederen, som nå er leder av divisjonsforeningen (interesseorganisasjon for klubbene i 2.divisjon og 3.divisjon) skal sitte i utvalget som blant annet skal diskutere om Norge bør boikotte VM i Qatar i 2022.

Spørsmålet har vært heftig diskutert i norsk fotball den siste tiden, etter at en rekke supportergrupperinger og klubber , deriblant Tromsø, tok et klart standpunkt for boikott.

– Det viktigste er en skikkelig utredning av forholdene i Qatar. Men vi skal også diskutere hvordan vi kan påvirke FIFA for fremtiden, slik at land som Qatar ikke får slike arrangementer igjen, sier Lindevik, som er i en gruppe der mange har flagget sitt synspunkt allerede.

Tidligere landslagsspiller og Tromsø-leder Tom Høgli er profilert boikottforkjemper.

Det er også Ole Kristian Sandvik fra Norsk Supporterallianse. Det var han som kom med forslaget om boikott før fotballinget tidligere i mars. Der ble det bestemt at boikottspørsmålet og norsk fotballs holdning skal behandles igjen på et ekstraordinært forbundsting i juni.

Lindevik er klar på at boikott ikke er hennes foretrukne valg slik situasjonen er nå.

– Jeg synes ikke nødvendigvis boikott er det rette. Jeg tror det handler om finne andre virkemidler. Vi kan fort bli det eneste landet som boikotter, og dermed forsvinner kanskje også noe av påvirkningskraften. Det vil også gå hardt utover a-landslaget, sier Lindevik.

– Det høres ut som det kan bli vanskelig å komme til enighet her?

– At det finnes både folk som er for og mot er bare bra. Mandatet er først og fremst å utrede virkemidler, men også hva vi gjør med denne type spørsmål i fremtiden, svarer Lindevik.