Styret i håndballforbundet hadde møte onsdag og diskuterte situasjonen – uten å komme til en beslutning.

– Det er ulike scenarier vi ser på, vi får innspill fra klubbene, men arbeidet er ikke ferdig. Vi avgjør i starten av neste uke. Alle har behov for avklaring, opplyser generalsekretær Erik Langerud til VG torsdag morgen.

Resten av hockeysesongen ble avlyst onsdag. En rekke klubber i Viken og gamle Vestfold fylke har fått treningsforbud som følge av coronatiltak. Men det er ingen automatikk i at håndballen treffer samme beslutning som hockey gjorde, ifølge generalsekretær Langerud.

– Det er veldig stor forskjell på hockey og håndball. De måtte være ferdig i april for å kunne spille VM i mai. I håndball må vi ha en treningsperiode først, med oppkjøring og treningskamper, før vi kan gå i gang igjen. Men vi har bedre tid enn hockey. Så dette er blant tingene vi vurderer, sier håndballsjefen.

Da coronautbruddet traff Norge for ett år siden, ble sluttspillet i håndballet raskt avlyst. Nå er klubbene litt over halvveis i grunnspillet, men kampantallet hos hver klubb er fryktelig ujevnt, spesielt i kvinnenes eliteserie.

Molde-trener Tor Odvar Moen mente allerede i februar at denne sesongen burde avsluttes.

– Alle ønsker å spille håndball, men jeg skjønner ikke hvordan vi skal få til dette rent praktisk, sa trenerveteranen til VG den gangen.