Kampen markerer en ny milepæl i den østerrikske klubbens historie og norskkosovaren Berisha er selvskreven i startoppstillingen.

25-åringen, som er kåret til Kosovos beste fotballspiller de to siste årene, står med seks mål så langt i europaligaen. Salzburg-fansen trykker Berisha til sitt bryst, både som følge av hans engasjement og krigerske innstilling på banen.

– Valon er en spesiell spiller, han tar mye ansvar og har utviklet seg til å bli en absolutt leder i Salzburg. Han er en svært viktig brikke for oss, sier trener Marcos Rose til uefa.com.

– Da han kom hit, måtte han kjempe for plassen på laget. Nå har han skaffet seg en posisjon, så du kan trygt si at han har blitt en sentral spiller, en leder, fortsetter han.

Skryter av laget

Berisha selv er rask med å sende rosen videre.

– Vi har gjort en enestående sesong, men det handler i første rekke om laget. For når kollektivet fungerer, så får du som enkeltspiller også troen på at du er viktig for laget, sier han.

I kvartfinalen snudde norskkosovaren og lagkameratene 2-4 til 6-5 og avansement mot den italienske storklubben Lazio. Snuoperasjonen skapte overskrifter over hele verden.

– I fotball er alt mulig, uansett hvem du spiller mot. Du skal ikke frykte noen, men heller være modig, og da vil du til slutt bli belønnet, sier Berisha.

Gulbrandsen inne?

Torsdag er Marseille motstander på Stade Vélodrome. 60.000 tilskuere er ventet på tribunene.

Fredrik Gulbrandsen er også aktuell for en plass i Salzburgs startoppstilling til den viktige kampen. Han scoret nylig to ganger da Admira Mödling ble slått 6-2 i den østerrikske eliteserien.