ISLAND - BELGIA 0–3 / SPANIA - KROATIA 6–0

Hamrén måtte se laget sitt ryke 0-6 for Sveits i den første kampen i forrige uke, og tirsdag fikk svensken mer hodebry mot et sterkt belgisk lag.

Manchester United-spissen Romelu Lukaku scoret to ganger for klubblaget i den siste ligakampen før landslagspausen og kopierte den prestasjonen i Reykjavik.

LES MER: Marerittstart for Hamrén: – Jeg ber om unnskyldning til hele Island

Måltyven sto bak både 2-0 og 3-0 etter at Chelsea-stjernen Eden Hazard hadde sendt gjestene i ledelsen fra straffemerket tidlig i kampen.

Belgia innledet dermed den nye Nations League på aller beste vis, mens Island står med null poeng etter to kamper. Landslagssjef Hamrén har mye å tenke på i tiden som kommer.

Spania ydmyket VM-finalisten

I en annen Nations League-kamp spilt tirsdag kveld, fikk Kroatia bank av Spania.

Kroatia spilte seg helt fram til finale i sommerens VM-sluttspill i Russland, men kom kraftig ned på jorda i 0-6-tapet for Spania i Nations League tirsdag.

Lite tydet på at det var VM-finalistene som var på banen i tirsdagens Nations League-møte. Spania var hele veien mange hakk bedre enn kroatene, som fikk den første nesestyveren etter drøyt halvspilt første omgang.

Da satte Atletico Madrid-spiller Saul inn 1-0 med hodet etter et strålende innlegg med yttersiden av foten signert Real Madrids Dani Carvajal.

2-0 kom like etter da en annen Real-stjerne, Marco Asensio, snappet opp en svak pasning i det kroatiske forsvaret. Fra 25 meter hamret unggutten inn kampens andre mål på vakkert vis.

Spanias Marco Asensio var en av forgrunnsfigurene i tirsdagens storseier mot Kroatia. Foto: Alberto Saiz / TT NYHETSBYRÅN

På 3-0 var Asenio igjen på farten. Real-profilen skar inn fra sin høyrekant og traff på ny klokkerent med venstrefoten fra distanse. Ballen smalt i tverrliggeren, i ryggen til Kroatia-keeper Kalinic og i mål.

I annen omgang fortsatt ydmykelsen av kroatene. Rodrigo gjorde 4-0 da han kom alene med keeper tidlig i omgangen, og før kvarteret var spilt hadde Sergio Ramos økt til 5-0. Etter 70 minutter havnet også Isco i målprotokollen da Real Madrid-lagkamerat Asensio slo sin tredje målgivende pasning for kvelden.

Kvelden i Eche endte som det reneste marerittet for Kroatia.

Spania tok dermed sin andre strake trepoenger i Nations League. Åpningskampen mot England endte med 2-1-seier på Wembley. Det har gitt Luis Enrique en aldeles strålende start som spansk landslagssjef.

Kroatia innledet på sin side Nations League-eventyret med tirsdagens braktap.