– La oss aller først slå fast en gang for alle at OL og Paralympics 2018 i Tromsø er en unik gave til idretten. Gjennom å arrangere vinterlekene i 2018 vil nasjonen Norge få et gigantisk løft. I Tromsø og resten av Norge vil vi komme til å snakke om før og etter OL/Paralympics i positiv betydning. Og idretten vil ha helt andre rammevilkår å forholde seg til enn i dag, med en rekke godt tilpasset haller for trening og konkurranser, sier styreleder i Tromsø Idrettsråd, Jonny Ternlind til "Tromsø".

Kritiske til OL

Terje Øvergård i BK Tromsø og Ørjan Hansen utrykte seg i lørdagens "Tromsø" kritisk til at Tromsøhallen ikke blir utbedret nå, på grunn av OL-planene.

– Tromsø Idrettsråd er opptatt av at våre 25.000 medlemmer i ulike lag og foreninger har så optimale rammevilkår som mulig, slik at idretten kan fortsette sin viktige jobb for byens befolkning, uttaler Ternlind.

Han velger heller å se på mulighetene som et eventuelt OL vil gi. Ternlind peker på at idretten gjennom mange ulike og viktige prosesser skal ta nye steg fremover, ikke minst gjennom den anleggsprosessen som pågår, synliggjort gjennom "Idrettsbyen Tromsø 2010".

– Idrettsanlegg er det absolutt viktigste vi kan jobbe med og realisere. Uten anlegg blir det ingen aktivitet. Med et OL og Paralympics får vi mulighet til at flere får innpass i idretten. I dag har vi en tilfredsgrad på cirka 50 prosent, med hensyn til trenings- og konkurransesituasjonen i Tromsø ut ifra de som melder inn til oss. Derfor er den jobben vi i fellesskap gjør for å realisere "Idrettsbyen Tromsø 2010" særdeles viktig, mener Ternlind.

Vil jobbe for anlegget

Styrelederen sier at Tromsø Idrettsråd vil forsikre seg om at Tromsøhallen blir så optimal som mulig i den daglige bruken, og for konkurranser. De vil også forsikre seg om at Tromsøhallen står der den står, til det eventuelt måtte komme et annet og bedre alternativ.

– Jeg kjenner til at Tromsø kommune har brukt mer enn 1 million kroner på Tromsøhallen den senere tid, slik at den kan bli bedre for de mange brukerne. Det synes jeg kommunen skal ha skryt for. Når det er sagt, står Tromsøhallen for mellom 40-50 prosent av den totale bruken i kommunale haller til trening- og konkurranser, så Tromsøhallen er svært viktig for idretten, sier Jonny Ternlind.

Jonny Ternlind deler ikke skepsisen til andre i idrettsmiljøet i Tromsø. Han mener OL kommer til å betyr mye for idretten i byen.