Butterfly og crawl sto på programmet for sonesvøm torsdag. Krevende stilarter i utgangspunktet, men blant svømmerne i Stakkevollan svømmehall var det høyt nivå på de talentfulle svømmerne.

– Det er veldig gøy å være her. Jeg liker spesielt å konkurrere, og da er dette stas, sier Mikael Richardsen til iTromsø etter å ha gjennomført 50 meter butterfly.

Forbilder

Rasmus Jensen er trener i Tromsø Svømmeklubb, og har ansvar for de eldste svømmerne. Han setter pris på idrettsgleden som bel vist i svømmehallen torsdag.

– Mange av de unge har storesøsken som konkurrerer i offisielle stevner. De ser opp til dem og får prøve seg her, og det er stort, sier Jensen til iTromsø.

Blant søskenparene i bassenget var Henrik (9) og Marie Lagesen Sagerup (12). Mens lillebror svømte 25 meter butterfly sto storesøster og venninnen på bassengkanten og heiet fram lillebror.

– Det er ekstra gøy med heiagjeng på siden, sier Henrik til iTromsø.

Må klare krav

Systemet på sonesvøm er bygget opp slik at du må klare et bestem krav for å kvalifisere deg til neste distanse. Klarer du kravet du kravet på 25 meter, får du svømme 50 meter neste gang. I tillegg svømmes det 100- og 200 meter.

– Jeg vil klare kravet for å gå videre, sier Henrik Lagesen Sagerup (8).

Trolig kan han lære mye av storesøster, som er meget erfaren i gamet.

– Jeg har svømt i tre år nå, og har vært med på det meste av sonesvøm.

Det er ingen konkurranse eller rangering. Din eneste motstander er deg selv og din egen personlige rekord.

– Det er veldig gøy. Du har ingen andre å svømme mot. Det handler om å bli en bedre svømmer, sier hun.

Gode venninner

Venninnegjengen Ina Lunndal Knudtsen, Odine Jensen, Ragna Elgjo og Karoline Olsen har også flere stevner under beltet, og synes det er stas å svømme konkurranse mot seg selv.

– Det er ekstra gøy å svømme når vi får være sammen. Vi lærer nye ting og får bedre teknikk, sier Odine Jensen Flatli (8).

– Også lærer vi å svømme fortere, sier Ragna Elgjo.

- Har 14 pokaler

Ina Lunndal Knudtsen har svømt siden hun var ett år.

– Jeg har 14 pokaler, sier hun stolt.

Trolig blir det også pokal på jentegjengen i år.

– Ja, sier de med et stort smil.

Sonesvøm betyr mye for de unge svømmerne.

– Det er som onsdagsrenn, bare at det er svømming det dreier seg om. Det er ingen konkurranse, det er bare personlig utvikling det dreier seg om, sier Kvaløya SK-trener Steinar Eilertsen.

– Det betyr mye for ungene, sier TSK-trener Rasmus Jensen

Foto: Jørund Wessel Carlsen
MOT MÅL: Odine Jensen Flatli (8) kjemper seg inn de siste meterne før målgang. Foto: Jørund Wessel Carlsen
GODE VENNINNER: Ina Lunndal Knudtsen (9, fra venstre), Odine Jensen Flatli (8) og Karoline Olsen (10) Foto: Jørund Wessel Carlsen
VENDING: Mika Olsen Holand (13) tar sitt siste butterfly-tak før vending på 50 meter butterfly. Foto: Jørund Wessel Carlsen
SNART I MÅL: Julia Nordgård gir alt den siste meteren inn mot målgang. Foto: Jørund Wessel Carlsen