Ifølge påmeldingslista har den ferske løpeklubben 123 løpere med løpet som preger byen i ettermiddag.

- Jeg ønsket å komme i bedre form, og vurderte å melde meg inn i en løpeklubb. Men jeg kunne heller tenke meg å lage en gruppe som ikke var så opptatt av det formelle, og ikke hadde så mye struktur, sier Føre til iTromsø.

Resultatet kom fort.

- Jeg opprettet gruppa 3. mai 2011, og nesten med en gang var det 30 stykker med, forteller grunnleggeren, som i dag er styremedlem i foreningen, som på Facebook nå har nærmere 1700 likes, men 238 betalende medlemmer.

- I starten var det et poeng å verve inn flest mulig, og bli det største laget. Nå er målet like mye å ta vare på de som har meldt seg inn. Vi har vunnet prisen for største lag i Mørketidsløpet både i 2012, 2013 og 2014, forteller Føre.

Stor vekst

Klubbens styre har møter to til tre ganger i året.

- Vi tar de fleste avgjørelsene gjennom sosiale medier. At vi har et styre er enkelt og greit fordi vi trengte et organisasjonsnummer samt ha kontroll på økonomien, sier Føre som i ettertid er overrasket over den store interessen.

- Jeg hadde aldri trodd vi skulle vokse så vanvittig da jeg startet gruppa, innrømmer han.

For løpegruppa var i starten bare gutter, men nå er det flest jenter med.

- Det er et nettverk som passer for alle. Det drar folk til å komme seg i form, og passer også for de som er i god form. Alle er med, og det er tilpasset alle, sier Heidi Bogstad, styremedlem i klubben til iTromsø.

- Alle kan løpe sammen og det er sosialt. Motiverende og hyggelig, sier Saana Heinänen.

I klubben er de nå opptatt av å sørge for at det blir minst mulig skadet.

- Noen som starter på en av våre tre ukentlige treninger har ikke løpt på mange år. Da er det lett å overbelaste seg, sier Føre.

Løpebølge

Han tror oppstarten og suksessen til den uformelle løpeklubben forteller om en tidsånd der løping er populært.

- Jeg tror det er en global greie av at man er opptatt av trening og helse. Det er enkelt å løpe, og man ser at det blir større overalt, ikke bare i Tromsø. Se på oppslutningen til MSM og Løpskarusellen.

Han mener Mørketidsløpet er et flott arrangement.

- Mange rundt omkring misunner oss , og det gjør at mange kanskje trener litt ekstra gjennom jula for å være klar.

foto
Heidi Bogstad, Thomas K. Føre og Saana Heinänen. Northern Runners. Foto: Daniel Lilleeng Foto: Foto: Daniel Lilleeng