Den amerikanske ishockeyspilleren Adam Johnsen fikk strupen skåret over av en skøyte og døde som følge av det.

Hendelsen skjedde under en kamp for Nottingham Panthers mot Sheffield Steelers lørdag.

«Min kjære, kjære engel. Jeg kommer alltid til å savne deg. Elsker deg for alltid» skriver Ryan Wolfe på Instagram-story, med et bilde av Panthers-spilleren.

Johnson og Wolfe forlovet seg i sommer, ifølge The Telegraph.

Ryan Wolfe og Adam Johnson var i bryllup sammen i fjor sommer. Foto: INSTAGRAM

Amerikaneren fikk 13 kamper for Pittsburgh Penguins i NHL. Han har også spilt en rekke kamper i AHL og SHL.

– Adam vil alltid være en del av Penguins-familien. Det var en ære å se ham oppfylle drømmen om å spille i NHL, skriver Pittsburgh Penguins i en melding.

De skriver at de deler sorgen med en hel hockeyverden.

Siden fortsatte han karrieren i tyske Augsburger Panther, før han begynte i Nottingham Panthers før inneværende sesong.

Nottingham Panthers bekreftet Adam Johnsons død søndag.

– Alle i klubben, inkludert spillere, støtteapparat og eiere er knust etter de hjerteskjærende nyhetene om Adams død, skrev de i en pressemelding.

– Adam, vår nummer 47, var ikke bare en utrolig ishockeyspiller, men også en herlig lagkamerat og en fantastisk person med hele livet foran seg. Klubben vil savne ham dypt og vi vil aldri glemme ham.

Den engelske ishockeyklubben Oxford City Stars, med blant andre den tidligere fotballkeeperen Petr Cech i stallen, har innført obligatoriske halsbeskyttere for sine spillere og trenere etter lørdagens tragiske dødsfall.

Per dags dato er det obligatorisk for alle unntatt for seniorer å bruke halsbeskyttelse. Nå sier Norges hockeypresident Tage Pettersen at han ønsker at det skal bli obligatorisk også på seniornivå.

Han varsler at det vil bli gjort under et møte med forbundsstyret allerede mandag kveld.

– Etter den tragiske hendelsen i helgen ønsker vi å få den diskusjonen på bordet. Vi ønsker en regelendring i Norge og samtidig også jobbe for at det skal bli påbudt med halsbeskyttelse for alle internasjonalt, sier Pettersen til VG.