Sveitsiske Marco Odermatt kjørte, fra startnummer syv, en fantastisk omgang ned «Birds of prey» i Beaver Creek, USA. Sveitseren ktok en overbevisende ledelse, 0,78 sekunder foran østerrikske Matthias Mayer, som allerede hadde kjørt en ganske bra omgang.

– Jeg hadde en god plan og gjennomførte den. Jeg kjørte raskt fra topp til bunn. Jeg måtte «pushe» på skikkelig hardt, sier Odermatt til Vsport 1.

Best av de norske var Adrian Smiseth Sejersted, som kjørte inn 1,14 bak sveitseren som hadde smadret resten av verdenseliten.

– Jeg er fornøyd med gjennomføringen og gjør det bra. Det er sjukt digg å få inn et resultat, for jeg har tenkt litt på OL-kvalifisering og sånne ting, det er noe jeg har sjukt lyst til å gjøre, men da må jeg ha resultater, sier Sejersted til Vsport 1.

– Det er bra at Adrian gjør et godt løp. En sterk plassering, sier landslagstrener Steve Skavik til Vsport 1.

BESTE NORSKE: Adrian Smiseth Sejersted ble beste norske med syvendeplass i Beaver Creek. Foto: Erich Schlegel / X02835

Matthias Mayer og Broderick Thompson ligger på andre og tredjeplass, henholdsvis 0,78 og 0,95 bak Odermatt. Kjetil Jansrud jaktet en lenge etterlengtet opptur, men den kom ikke i den bratte løypen i Colorado i dag. Vinstra-gutten gikk litt forsiktig til verks på toppen, og tapte så mye tid i en kompresjon, som gjorde at han kjørte i mål 1,68 sekunder bak Odermatt.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut før han hadde kommet halvveis ned løypen.

– Det er litt vanskeligere i dag. Jeg glemte litt hvordan det var, og ga kanskje litt mye gass. Jeg gjorde en feil og prøvde å kjøre det igjen, og da er det typisk at det går ut, sier Kilde til Vsport 1.

– Det var krevende. En rask super-G og jeg får tempoproblemer hele tiden. Det er to store feil som ødelegger for meg. Det er ikke sånn at alt er negativt i dag, men det er synd at de to feilene ødelegger, sier Jansrud til Viasport1 og forteller at det var en «oppsiktsvekkende vanskelig» super-G.

KANONOMGANG: Marco Odermatt leverte en kanonomgang i Beaver Creek torsdag. Foto: Gregory Bull / AP

De norske fartsgutta var nok veldig revansjesugne etter utforrennet i Lake Louise forrige helg. Det skulle egentlig vært arrangert to utforrenn og ett i super-G, men kun det andre utforrennet ble arrangert grunnet mye snø.

Der presterte nordmennene under forventning og var uheldige med å ha sent startnummer, ettersom sikten ble dårligere utover i rennet.

Kilde ble beste nordmann på 9.- plass. Jansrud ble nummer 18, Sejersted nummer 29 og Henrik Røa nummer 53. Sistnevnte kjørte ikke torsdagens renn i Beaver Creek.

Både Kilde og Sejersted var ute store deler av forrige sesong med skader. Kilde røk korsbåndet på trening i januar og Sejersted fikk seg en smell i kneet under et fartsrenn i Bormio.