I den første av to opprykkskamper vant Oslo-klubben 3–0 mot Hødd på Nadderud. Returoppgjøret spilles lørdag.

Anders Bjørntvedt Olsen, Henrik Kristiansen og Ole Breistøl scoret målene som gjør at Lyn har halvannen fot i Obos-ligaen.

Lyn rykket opp fra 3. divisjon forrige sesong. Nå kan hovedtrener Jan Halvor Halvorsen lede klubben til sitt andre strake opprykk.

Den gamle fotballstorheten har to seriemesterskap og åtte cupmesterskap. Klubben var sist i Eliteserien i 2009. Da rykket de ned. Året etter gikk de konkurs etter mange år med økonomisk trøbbel.

I 2011 fikk klubben kjøpt ut lisensen til det gamle andrelaget fra konkursboet. Det ble direkte opprykk til 3. divisjon på første forsøk. Året etter rykket de opp til 2. divisjon.

Men så sa det stopp. I 2015 rykket klubben på nytt ned til 3. divisjon. Siden har klubben kjempet for å komme seg oppover i divisjonssystemet, men mislyktes gang på gang.

STORHETSTID: Tommy Berntsen (i midten) og Per Egil Swift (til høyre) etter 1–0-seier mot byrivalen Vålerenga i 2003. Klubben ble nummer tre i ligaen den sesongen, mens Vålerenga berget plassen etter kvalikdrama mot Sandefjord. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

I 2021 startet klubben en ny satsing da de opprettet aksjeselskapet Lyn 1896 FK, som satte som mål å være tilbake i Eliteserien innen 2026.

Selskapet er satt opp etter 50+1-modellen, som betyr at klubben skal være eid av supporterne, slik det er vanlig i for eksempel Tyskland.

I løpet av de 48 første timene fikk de inn over fem millioner kroner fra over 700 investorer.

MÅLJUBEL: Lyn-spillerne feirer etter at Henrik Kristiansen sendte Lyn opp i 2–0-ledelse på Nadderud. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Rødtrøyene var ett mål unna direkte opprykk. De vant 10–1 mot Fram Larvik i siste kamp, men manglet ett mål for å få bedre målforskjell enn Egersund.

I opprykkssemifinalen mot Tromsdalen fikk de trøbbel. Lyn tapte 1–2 hjemme, men i returoppgjøret vant hovedstadsklubben 2–0 og dermed 3–2 sammenlagt.

Hødd unngikk på sin side direkte nedrykk etter to seirer og to uavgjort på de fire siste kampene i Obos-ligaen. Nå har de fått en meget tøff oppgave før returoppgjøret i Ulsteinvik.