Det blir ikke mer Europa-kamper for Rosenborg denne høsten. Hearts trakk det lengste strået på overtid og er klare for Conference League-playoff.

– Jeg er mest skuffet over at vi ikke klarer å slå dem ut. Jeg mener at vi egentlig er et bedre fotballag enn dem, men det blir litt for mye på deres premisser. Det blir for mye duellspill og baller i luften. Der er vi litt svakere enn dem, sier Rosenborg-trener Svein Maalen til VG etter kampen.

Rosenborg er dermed det eneste norske laget som ikke har tatt seg til playoff i år.

– Rosenborg var et flaggskip nummer én i Norge tidligere. De har et langt stykke opp. Fakta er at man ser at Brann klarer det, Glimt klarer det og Molde klarer det, men ikke Rosenborg, sier Kjetil Rekdal på VG+ Sport etter kampen, før han legger til:

– Avstanden opp til det de var i gamle dager er et ganske langt steg opp. Det må de bare ta inn over seg.

Kjetil Rekdal fikk i juni sparken i Rosenborg. Siden den gang har han ikke sett én eneste Rosenborg-kamp ifølge ham selv. Den første kampen kommenterte han for VG+ Sport.

– Du har gitt meg en nesten umulig oppgave. Hvis jeg er positiv så favoriserer jeg dem. Og hvis jeg er negativ så er jeg sur og bitter. Jeg skal prøve å holde meg midt imellom, sa Rekdal til kommentatorkollega Vegard Aulstad før avspark.

Foto: Jane Barlow / Pa Photos / NTB

Det var all grunn til å være positiv på Rosenborgs vegne innledningsvis. For Isak Snaer Thorvaldsson satte inn 1–0 før det var gått fire minutter. De fortsatte å presse hjemmelaget etter scoringen.

– Det er en meget god start fra Rosenborg, sa Rekdal.

Men knappe ti minutter etter scoringen klarerte Hearts en ball i bakrom. Ut av ingenting havner Lawrence Shankland alene med keeper og setter inn 1–1.

– Altfor enkelt baklengsmål. Det er elendig forsvarsspill. Det skal de rutinerte guttene bak der ha kontroll på, oppsummerte den tidligere Rosenborg-treneren utligningen.

Det var flere tøffe dueller utpå gressmatten. Det ble også en del temperatur mellom de to trenerbenkene underveis i kampen.

– Jeg var overrasket det som skal være tøffe skotter sutrer, klager og ramler og detter. Det fatter jeg ikke noe av, sier Maalen om oppførselen til Hearts-laget.

Det ble en fryktelig start på andre omgang da Cameron devlin satte inn 2–1. Lagene var dermed like langt.

Kampen tikket mot ekstraomganger, og det var faktisk Rosenborg som så nærmest ut å sikre seg avansementet på overtid. Men så kom Hearts på en overgang.

Devlin skjøt fra sekstenmeteren via Tobias Børkeeiet og inn i mål bak en utspilt André Hansen i mål. Det blir dermed ikke mer Europa-fotball på Lerkendal i høst.

– Nå har vel Rosenborg hatt rimelig mye flaks med scoringer i sluttsekunder og røde kort til motstandere den siste måneden. det er klart, det varer ikke evig. I dag får de kjenne det sure med å ha marginer imot seg på slutten av en kamp, sier Rekdal på Europakveld-sendingen på VG+ Sport torsdag kveld.