Det betyr at Avaldsnes ligger på kvalikplass og Arna-Bjørnar på nedrykksplass - men det skal fortsatt kjempes om ni poeng.

Avaldsnes sto på forhånd med åtte kamper på rad uten seier - og bare ett mål på disse åtte kampene.

Bunnlaget rykker direkte ned, mens det nest dårligste får spille kvalifisering mot nummer på nivå to.

– Vi kunne drept kampen med 3- eller 4-0, men så slipper vi inn to helt forferdelig mål, sier Riise til TV 2 om at 2–0 ble til 2–2.

AVALDSNES-TRENER: John Arne Riise. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Ida Natvik ga Avaldnes 1–0-ledelse etter at Arna-Bjørnar ikke klarte å klarere et innlegg fra Sandra Østenstad.

Kristina Svandal øket til 2–0 da hun kunne sette ballen enkel i nettmaskene etter en keeperretur.

Arna-Bjørnar kom tilbake og reduserte på et fantastisk solomål av Vilde Vedeler.

I det 86. minutt fikk Arna-Bjørnar straffespark. Keeper Hanne Larsen, på lån fra Brann, gikk fram og scoret.

– En fin keepertype, fastslår Erik Thorstvedt på TV 2-sendingen.

Men det tok bare et par minutter, så slo Avaldsnes tilbake: Susan Ama Duah scoret frekt med yttersiden av foten etter en corner av Kristine Nybru.

Dermed kunne John Arne Riise puste lettet ut etter seier i årets kanskje viktigste kamp.