Kontrollutvalget går grundig til verks for å finne ut hva OL-kalaset har kostet.

– Vi ønsker kort og greit å finne ut hvor mye ressurser, i form av penger, arbeidskraft og andre ytelser, som er brukt i forbindelse OL til Tromsø, sier Bjørn-Gunnar Jørgensen (Frp), leder av kontrollutvalget.

Saken er vedtatt i kontrollutvalget og arbeidet med den grundige revisjonen starter i løpet av sommeren. Det er kontrollutvalgsmedlem Rolleiv Lind glad for:

– Alle må være interessert i at kostnadene må komme på bordet og ikke kostes inn under teppet.

Fra RDA til Byutvikling

Jørgensen har på eget initiativ tatt tak i saken og ført den fram til vedtak. Han synes det er leit at revisjonen ikke har fullt innsyn i aksjeselskapene som kommunen har vært sterkt delaktig i.

– Derfor er vi nødt for å innhente informasjonen fra kommunens forskjellige enheter, i tillegg til RDA og andre. Vi skal til bunns i hvor mye dette prosjektet har kostet kommunen og innbyggerne. Da må også eventuelle forsinkelser og dårligere service, eksempelvis i forbindelse med folks reguleringssaker, tas med. Det må være åpenbart at prosjektet har kostet masse penger, og vi ønsker en tallfestelse, sier Bjørn-Gunnar Jørgensen.

Les mer om saken i dagens papirutgave av "Tromsø"!

TOK INITIATIV: Det er kontrollutvalgsleder Bjørn-Gunnar Jørgensen (Frp) som på eget initiativ har ført saken fram til vedtak. Foto: Jon Terje Eiterå