BK Tromsø spilte i helgen sine siste kamper før serieåpningen hjemme mot NTNUI 10. oktober.

Laget skal i høst spille både Nordic League og europacup og matchet seg dermed mot danske motstandere.

– Det svinget litt i prestasjonene kan du trygt si, sier BKT-trener Edgar Broks.

Tapte to, vant én

I gruppespillet ble det 3-1-tap mot Middelfart som ble nummer to i den danske eliteserien i fjor. Så vartet de opp med 3-2-seier mot Hvidovre, men kom ikke videre til sluttspillet på grunn av ett mer tapt.

– Dermed måtte vi spille om 5.-plassen og da fikk vi stryk da vi tapte 3-1 mot nyopprykkede Århus. Det var den desidert dårligste kampen vi har spilt på lenge, men vi tar med oss at det var en god lærepenge. Vi ser at ting ikke går av seg selv, sier Broks, som var fornøyd med innledningen på turneringen.

– Vi røk ut med minst mulig margin og hadde gått videre med et vunnet sett mer, så det var bra, sier Broks.

Flere ute

Samtidig er ikke Broks bekymret foran serieåpningen.

– Vi testet ut helt nye formasjoner i helgen og fikk gode svar. Ivan Ristic var ikke med i sist kamp og Martin Støyten var heller ikke med til Danmark. Libero Vegard Paulsen er også ute med skade, så vi har en del ting å gå på når det kommer til laget, sier Broks.

Støyten og Ristic regner han med å ha klar til serieåpningen, mens Ruben Mæland vil vikariere som libero i starten av sesongen.

– Han er nok ikke med i nærmeste fremtid, men Ruben Mæland gjorde en veldig god innsats, så han bekler den rollen nå inntil videre, sier Broks.

Samtidig blir det ikke flere matcher før serieåpningen nå.

– Nå skal vi trene godt hjemme i Tromsø og forberede oss til serieåpningen om tre uker, sier BKT-treneren.