VM-kvalifiseringskampen for kvinner mellom Norge og Armenia 16. september flyttes trolig ut av landet som følge av dette, opplyser elitedirektør Lise Klaveness til VG.

Mandag fikk Norges Fotballforbund «nei» til å ha 20.000 tilskuere på Ullevaal i herrelandskampen mot Nederland.

I svaret fra kulturdepartementet kom også en ny nedtur: NFF ønsket også at smittekarantene ble erstattet med testing, men fikk tommelen ned.

–Som dere er kjent med er Norge eneste nasjon hvor en positiv covid-test på spiller i landslagstropp automatisk innebærer smittekarantene på resten av spillerne i troppen som ikke har gyldig vaksinedokumentasjon. Dette betyr i verste fall avlysning av viktige landskamper, med de sportslige konsekvenser dette måtte få, kort tid før avspark, argumenterte NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i brevet til kulturdepartementet.

– Per nå er risikoen for smittekarantene for stor for kvinnelandslagets hjemmekamp mot Armenia ettersom Armenias tropp ikke er vaksinert eller vaksinert med en vaksine som ikke er godkjent i Norge. Vi vil mest sannsynlig legge denne hjemmekampen til utlandet. Dessverre, sier Klaveness.

Ved et smittetilfelle i den armenske troppen kan kommunelegen i Oslo erstatte smittekarantene med testing, men det er ingen garanti for dette.

– Vi håper at kommunelegen i Oslo vil gjøre nettopp dette; altså vektlegge streng UEFA-protokoll hvis det skulle oppstå smitte og på det grunnlaget erstatte smittekaranten med testing, sier Klaveness, som er oppgitt etter «nei» ganger «nei» fra politikerne.

– Vi er skuffet over nok en gang å bli avspist med et «hvorfor skal dere når ikke andre»-svar. Dette handler ikke om publikumsspørsmål alene, men en generell og stor bekymring. Får vi godt nok frem idrettens og toppidrettens betydning i det norske samfunnet når den politiske viljen til at de reelle beslutningstakerne drøfter med oss, og forstår idrettens grunnleggende vesen, er så lav? spør NFF-toppen.