Den 36 år gamle slovaken tok over Ole Gustav Gjekstads seiersmaskin etter tre strake gull i Champions League. Katrine Lunde storspilte i deler av kampen, men redningsprosent 38 hjalp ikke Vipers. Kristiansand-klubben tapte for første gang i 2023. Det siste nederlaget kom mot Bucuresti 18. desember i fjor.

Storstjernen Anna Vjakhireva ble kåret til den beste spilleren i Champions League-finalen sist sesong, men russeren mislyktes helt med bare ett mål på seks skudd mot Ikast-keeper, svenske Irma Schjött.

– Vi hadde sjansene, men i dag slet vi med å score mål, sier Vipers-toppscorer Jana Knedlikova (7 mål) til Handball Kanalen.

Vjakhireva ble klart overgått av hjemmelagets norske stjerne, Stine Skogrand. Bergenseren scoret fem mål og skapte eufori på Jylland.

TUNG LØRDAG: Lite stemte for Anna Vjakhireva og Tomás Hlavatý mot Ikast. Bildet ble tatt sist sesong. Foto: Geir Olsen / NTB

Vipers fikk en elendig start på kampen. Skogrand dominerte med tre raske scoringer før Ikasts andre norske spiller, Ingvild Bakkerud, satte inn 8–2 etter bare åtte minutters spill.

Så kom Katrine Lunde i gang med redningene.

Hun gjorde 11 før pause – redningsprosent 55 – og det var lett å se at Ikast ble påvirket negativt av Lundes keeperspill.

Vipers leverte langt fra toppnivå i 1. omgang, men kunne gå til hvilen med uavgjort etter å ha vunnet de siste 22 minuttene 10–4.

NEDERLAG: Seiersvante Vipers var slukkøret etter tapet. Fra venstre Jamina Roberts, Paula Arcos, Jana Knedlikova og Lois Abbingh. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix / NTB

Men det snudde.

Ikast kom seg tilbake på sporet i begynnelsen av 2. omgang. Skogrand sendte Ikast tilbake i ledelsen da hun satte en straffe på Lunde etter 38 minutter.

Vipers slet både i forsvar og angrep. 16 minutter før slutt lå Champions League-mesterne under med fire mål. Da tok Tomás Hlavatý time out.

– Bevegelse, bevegelse, bevegelse, ba den nye treneren.

I stedet fikk han flere baklengs. Ikast ledet med fem mål etter 47 minutter.

Avslutningen av Champions League-åpningen ble et lite mareritt for Vipers.

Vipers fortsetter gruppespillet mot Ferencvaros på hjemmebane kommende lørdag. Det ungarske laget tapte åpningen hele 25–38 for Metz i Budapest.