Et av argumentene som blir brukt, er at internasjonal langrenn blir uinteressant uten Russland.

– FIS taper mye uten russiske skiløpere. Sist vinter viste at verdensmesterskapet var norgesmesterskap, noe som ikke er spesielt interessant for mange, sier Nikita Krjukov, OL-mester i 2010, til Match TV.

– Det er trist at FIS venter på en utvetydig kommando fra IOC, politikerne og sponsorer for at de skal ta inn igjen russere, sier hans tidligere lagkamerat Aleksandr Panzjinskij ifølge Match TV.

Nikita Krjukov og Alexander Panzhinskiy spurter fra Petter Northug på sprinten under OL i Vancouver. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Ski-president Jelena Välbe er imidlertid ikke overrasket over at russere og belarusere fortsatt er uønsket i langrennssporet internasjonalt:

– Vi hadde ikke forventet noe annet. Jeg vil ikke tenke på hvem som eksakt påvirket det internasjonale skiforbundet, men gitt at dette er IOCs politikk, kunne ikke FIS vedta noe annet, sier hun ifølge R-sport.

Alekandr Bolsjunovs trener, Jurij Borodavko, har sin helt spesielle forklaring på at særlig svenske skiløpere har vært mot å slippe til russerne:

– Det ser ut til at vikingene i Skandinavia har forsvunnet. Det er ingenting maskulint igjen, jeg ser absolutt ingen mannfolk der, sier han ifølge R-sport.

– De har alltid gått bak ryggen på oss. At vi ikke er der, er veldig bra for dem. Nå er de fem-seks plasser bedre. De hevder seg på den måten, fortsetter han.

TV-profilen Dmitrij Gubernijev, som kommenterer både langrenn og skiskyting og som også brukes av Putin-regimet ved store arrangementer, raser mot FIS:

– FIS-styret ødelegger skisporten. Sporten holder på å dø, og FIS hamrer spikeren i kista. Du kan gi FIS et flagg med hodeskalle og bein i kors, så kan de vifte med det i Europa, sier frittalende Gubernijev, melder R-sport.