Fanny Jahre døde i Sveits sist uke. Familien flyttet til Zug tidligere i 2023.

– Det er jo utrolig trist når man nesten har sett Espen hver dag i ti år og kjent hverandre nesten hele livet, sier tidligere Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til VG.

– Så møtte jeg Fanny, en fantastisk jente, som var varm, snill og god. Som vi alle i Vålerenga elsket. Hun likte å bli elsket fra dag én.

Kjær var tilstede i bryllupet i Sandefjord romjulen 2012. Der holdt han tale. Kjær var som VIF-direktør Knutsens sjef i mange år.

– Fanny var en som tenkte på alle og ønsket alle godt til enhver tid, så det er sjokk i en alder av 45 år. Jeg er jo eldre enn Fanny selv, så man tenker … ja livet er veldig skjørt.

Jan Tore Kjær fortsetter:

– Fanny og Espen utfylte hverandre veldig bra og var et fantastisk par som nøt livet. Jeg har utrolig vondt av Espen og barna. Det er vondt når man tenker på at noen som ga så mye og var positivt og blid, som forsvinner så tidlig. Man sitter med en klump i halsen og tårer i øynene hver gang man snakker om det.

– Fanny var en fantastisk dame som stilte opp for alle.

ISKRIGERNE: Fra lanseringen av «Iskrigerne» på TV 2 i 2014. Fra v.: Alexander Bonsaksen, Espen Knutsen, Jan Tore Kjær. Erik Follestad og Jonas Oppøyen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Espen Knutsens motstander og lagkamerat gjennom mange år, Petter Salsten, er nå konstituert generalsekretær i Norges Ishockeyforbund. Han uttrykker sin medfølelse slik:

– Det er forferdelige nyheter, det er vanskelig å fatte. Det er en ung dame i sin beste alder som brått blir revet bort. Det er bare ufattelig trist, sier Salsten til VG.

Ole Eskild Dahlstrøm, mangeårig kollega på det norske landslaget, er på vei for å se Espen Knutsens kjære Vålerenga i storkamp mot Storhamar når VG snakker med ham:

– Espen skal vite at hockeymiljøet står bak ham. Vi skal hjelpe ham.

Fanny Jahre var selv en meget habil håndballspiller hos sandefjordsklubben Runar.

– Vi i Runar-miljøet er preget av dødsfallet, sier Jørn Magne Johannessen, styreleder i Runar håndball.

– Hele familien har vært hos oss. Mammaen til Fanny, Kari Anette Jacobsen, var en av de mest sentrale i storhetstiden til Runar. Faren Jørgen Jahre likeså, ikke minst da vi utvidet Runarhallen. Hele familien har vært særdeles viktig for Runar, særlig i perioden fra 1990 og ut på 2000-tallet.

– Når vi får en nyhet om at ung dame går bort, så er det forferdelige greier. Jeg husker Fanny som kjempeflott jente, snill og godt likt i Runar-miljøet. Våre tanker går til hele familien, sier Jørn Magne Johannessen.