Sør-Korea har fått mye skryt for håndteringen av koronautbruddet. Smittespredningen har vært under kontroll og landet har svært få døde.

Dermed blir Sør-Korea et av de første landene i verden til å starte opp idrett på toppnivå når fotballen i K-ligaen starter opp fredag med kampen mellom Jeonbuk Motors og Suwon Bluewings.

Landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen, som var utlånt til Rosenborg sist høst, spiller nå i Ulsan Hyundai. Klubben endte på andreplass i sørkoreanske K League i 2019.

Også Horten-gutten Julian Kristoffersen er proff i Sør-Korea,

Når K-ligaen i Sør-Korea sparker i gang igjen fredag, får spillerne forbud mot å snakke med hverandre på banen. Foto: AP / Ahn Young-joon / NTB scanpix.

Gjennomåpningen av fotballen kommer ikke uten strenge restriksjoner. Målfeiring, håndhilsing og til og med snakking er forbudt. I tillegg er det innført en rekke andre tiltak for å oppfylle smittevernfaglige krav, inkludert temperatursjekk av alle spillere og ledere.

Selv om mange er glade for at fotballen starter opp, har det kommet reaksjoner på tiltakene.

– Det er umulig ikke å snakke med lagkameratene. Da kan vi like godt la være å spille fotball, sier Kim Do-hyeok, som er kaptein på Incheon United.

I mangel av aktiv fotball ellers i verden, vil Sør-Korea tiltrekke seg mye oppmerksomhet. Ti utenlandske TV-selskaper har kjøpt rettigheter til å sende kampene fra K-ligaen.