Tande beholder annenplassen i verdenscupen totalt. Kongsberg-hopperen landet på 225,5 meter i den ene omgangen som lot seg avvikle etter hvert som vinden dro inn over Oberstdorf.

213 poeng holdt til delt fjerdeplass sammen med fjorårets verdenscupvinner Peter Prevc. 2,1 poeng skilte opp til pallen, hvor Jurij Tepes fra Slovenia knep tredjeplassen.

Småirritert Tande

Stefan Kraft vant begge rennene i Heini Klopfer-bakken i helgen. Han vant med hele 12,6 poeng ned til tyske Andreas Wellinger søndag. Wellinger satte bakkerekord med 238 meter, men var dyp i landingen og ble straffet på stilen. Kraft kom dessuten fra en avsats lenger ned.

- Jeg er litt irritert på meg selv. Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke går lenger. Det føltes som et veldig bra skihopp. Jeg er irritert på landingen min, jeg går inn litt tidlig og lander dårlig, enkelt og greit, sa Tande til NRK etter 1. omgang.

- Jeg må finne ut hvorfor det ikke flyr, for jeg skjønner ikke hvorfor det ikke flyr bedre, fortsatte 23-åringen.

Robert Johansson og Andreas Stjernen ble nummer 14 og 15 i det amputerte rennet. Johansson hoppet 219 meter og fikk 198,7 poeng. Andreas Stjernen hoppet 217 meter og fikk 195,1 poeng.

- Det begynner å løfte ut av kanten. Det kjennes bedre og bedre. Jeg kan nok være enda mer tålmodig på hoppet, da blir det enda mer energi ut av det, sa Johansson.

Misfornøyd Stjernen

Stjernen på sin side var ikke fornøyd.

- Det var framgang fra prøveomgangen, men jeg mangler fortsatt litt for å henge med i toppen. Jeg er ikke helt fornøyd. Jeg mangler litt råskap, sa Sprova-hopperen til NRK.

Brødrene Peter, Domen og Cene Prevc var alle blant de 30 beste. Det er første gang tre søsken har kvalifisert seg til en finaleomgang i verdenscup skiflyging.

De øvrige nordmennene er hjemme i et desperat forsøk på å finne formen til ski-VM i Lahti.

(©NTB)