Arild Hausberg Foto: RONALD JOHANSEN Ronald Johansen RONALD JOHANSEN Ronald Johansen

– Det blir en kraftig nedstyring, men en avvikling tviler jeg på fordi vi kan bruke selskapet til å holde OL-kampen varm. Men om selskapet får egne ansatte er for tidlig å si, sier Hausberg.

Førstkommende torsdag vil han ha et første drøftingsmøte med Tromsø 2018 av en hel dags varighet.

Der skal de oppsummere hvor er de er i dag og se på hvordan de kan nyttiggjøre seg kompetanse i selskapet i de kommunale organisasjonene.

Bør tas vare på

Detaljene rundt dette er ennå ikke klart, men ordføreren vil sikre seg at kompetansen og erfaringen blir bevart for fremtiden.

– Flere personer kan også være interessante for prosjekter i kommunen vi vil jobbe videre med, sier Hausberg.

– Vi vil ikke avvikle OL-arbeidet, men holde det varmt og jobbe for å få realisert noen av OL-anleggene slik at vi ikke står så på bar bakke neste gang dette blir aktuelt.

Men selskapet slik det er i formen i dag skal avvikles. Daglig leder Petter Rønningen regner med at det ikke vil ta mer enn tre måneder.

– Vi ønsker en ryddig, kontrollert og ordentlig avvikling av selskapet, og da skal man blant annet oppløse kontrakter og ivareta elektroniske og fysiske arkiv, sier han.

Selskapets sponsoravtaler, blant annet med Telenor og Sparebank1 Nord-Norge, opphører i år.

– Har du sikret deg en gyllen fallskjerm?

– Nei, det ville jeg ikke ha, jeg er ansatt på lik linje med de andre ansatte, sier han.

– Enn hva skal du gjøre nå?

– Det synes jeg ikke dere skal være så opptatt av når jeg nå nærmer meg 70, ler Rønningen, men avslører at det nok kan bli en del restaureringsarbeid på familiens småbruk i Heidal.