Når Veritas konkluderer med at det må gis en statsgaranti på 28,6 milliarder kroner viser det at vi har hatt rett i vår advarsel om at et OL vil koste mer enn det smaker. Når folk ser hvilke kostnader dette er snakk om er jeg sikker på at flere vil være enige med oss i at pengene heller burde brukes på å bygge bedre veier, styrke helsevesenet og bedre kommuneøkonomien, sier Øyvind Korsberg, Frps stortingsrepresentant fra Troms i en pressemelding.

Hard kritikk

Korsberg går hardt ut mot styret av Tromsø 2018 når det nå viser seg at et lekene mest sannsynlig vil koste dobbelt så mye som først antatt.

- Når vi ser hvilke tall Tromsø 2018 tidligere har operert med mener jeg de har opptrådt økonomisk bevisstløst, og har ført idretten og det norske folk bak lyset med urealistiske kostnadskrav, uttaler Korsberg som mener at det nå bør settes i gang en granskning av OL-styret.

Arbeiderpartiet er med

Troms Arbeiderparti stiller seg derimot bak Tromsø 2018 i deres satsing.

I en pressmelding sier Arbeiderpartiets fylkespartileder i Troms, Bjørn Inge Mo, følgende:

- Vi mister ikke troen på at et arktisk Vinter-OL lar seg gjennomføre, selv om prisen muligens blir høyere enn forventet. Et OL har så store ringvirkninger for landsdelen at vi kan ikke la oss psyke ut av en kritisk gjennomgang av OL-prosjektet.

Partiet skal ta en runde internt og se på hvordan de skal gå fram videre i denne saken, men de aksepterer ikke noe annet enn OL-støtte fra sine partikollegaer.