Onsdag ettermiddag var det verdenscupsprint i Drammen for kvinner og menn. Både Anna Svendsen og Silje Theodorsen stilte til start, og var Tromsøs håp mot verdenseliten.

Før løpet uttalte langrennssjef Vidar Løfshus til iTromsø at han har store forventninger til Tromsø-duoen. Slik gikk det ikke.

– Sånn er det i dette selskapet. Det er tøft, og du må være "på" hele tiden, sier Theodorsen til iTromsø.

Hun endte på 57.-plass - tredje sist - i verdenscupprologen i Drammen, 21.34 bak vinneren Ingvild Flugstad Østberg. Anna Svendsen ble nummer 49.

NM i Tromsø: Løp inn i kongetribunen i ellevilt stafettdrama

- Det var en dårlig prolog. Det var lite som fungerte; jeg hadde en dårlig dag, jeg stresset mye og valgte kanskje feil ski. På dette nivået gir det utslag, sier en svært skuffet Anna Svendsen til iTromsø.

– Bedre enn dette

Elena Soboleva fra Russland kapret den siste plassen i finalen. Hun var 11,98 sekunder bak prologvinner Østberg. Svendsen var 15,70 sekunder bak Østberg, og var med det 3,72 sekunder bak en plass i kvartfinalen.

– Alt gikk galt. Jeg vet at jeg er bedre enn dette, sier Svendsen.

Les også: Fikk trøst av svigermor da stafettdrømmen brast

Theodorsens ski var ikke akkurat i verdensklasse på føret i Drammen.

– Kroppen fungerer egentlig veldig bra.  Jeg gjorde et litt småteit valg av ski. Det er mye som skal klaffe på en sprint. Slik var det i dag. Det var en rask affære, sier Theodorsen etter å ha blitt slått ut i prologen.

Skitesting-kaos

Hun forteller at man har 20 minutter på å teste ski og at smøreteamet må ordne ski til om lag 40 løpere.

Sett denne? Ni måneder etter barnefødsel ble Berthe (30) NM-sensasjon: - Har hevet meg som person

– Det ble vanskelig å teste ski, men det er likt for alle. Jeg hadde nøyaktig null feste. Da ble det som det ble; en mellomting av fiskebein og statking. Men det tror jeg gjaldt mange, understreker Theodorsen.

- Det er et j.... stress. Vi har 30 minutter på å teste ski, og alle vil teste løypa. Du får ikke ha noen med deg, og det blir køgåing. Da må du bare velge ski, og det er litt annerledes. Men man lærer av dette og, sier Svendsen.

Folkefest i Kollen neste

Nå går turen videre til Oslo og tremila i Kollen søndag.

–  Sprint prolog er jo ikke min favorittdistanse. Jeg tror tremila i Kollen blir et helt annen løp, varsler en revansjesugen Theodorsen.

Les også: 440.000 så Kvaløysletta-damene kjempe om medalje

Der skal også Svendsen gå.

– Jeg vil vise meg fram og det er sykt artig at jeg får gå i Holmenkollen. Tremila passer meg bra, så hvios jeg har dagen kan det gå bra, sier Anna Svendsen.

Anna Svendsen var langt nede etter onsdagens verdenscupsprint i Drammen. Foto: Daniel Lilleeng