VÅLERENGA-TIL 1–1

1) Vi ble snytt for et kunstverk

TILs start mot Vålerenga i Oslo var godkjent, med et par unntak da hjemmelaget kom litt ubehagelig nært før 10 minutter var spilt.

Men foran «Klanen», de beryktede VIF-supporterne kom øyeblikket som ville vært årets mål i Eliteserien.

Ja, bortsett fra at det ikke ble mål, da Runar Espejord danset seg forbi forsvarsspillerne til Vålerenga, før han løftet ballen forbi keeperen og i bortre hjørne. Først i den ene stolpen, så rullet den langs streken og traff den andre. Og, dessverre for Espejord, ut i feltet igjen.

På spørsmål fra rettighetshaver Eurosport svarte han følgende på om ballen fortjente å gå inn:

– Ja, det synes jeg også. Jeg har ikke scoret enda så det hadde vært deilig å se den gå i mål.

– Hvordan klarte du det der?

– Øving. Har jo spilt fotball i 20 år, så det skulle faen bare mangle, sa Espejord.

2) Lasse Nilsens comeback

Ikke siden slutten av august har Lasse Nilsen startet for «Gutan». Med Tomas Totland ute med sykdom, passet det godt at vingbacken fra Andøya igjen var spilleklar etter skade.

Det gjorde at Niklas Vesterlund byttet side, og tok Totlands posisjon som høyre vingback. Nilsen bemerket seg ikke voldsomt offensivt før pause, men hadde noen viktige involveringer da VIF angrep.

Han ble tatt av i pausen til fordel for Adam Örn Arnarson - som skulle komme til å spille en avgjørende rolle.

3) For enkelt baklengsmål – igjen

TIL hadde mye ball, og førte store deler av førsteomgang. Det må nevnes at hjemmelaget hadde et par store muligheter, og var farlige når de først angrep skikkelig.

Og det skulle til slutt straffe seg. Verken Jostein Gundersen eller Sakarias Opsahl klarte å stoppe Fredrik Oldrup Jensen som fikk gå inn alt for upresset. Avslutningen var utakbar for Jacob Karlstrøm, og litt ut av ingenting sto det 1–0 til VIF.

De siste par månedene har TIL ikke hatt så mange av disse målene imot. Denne minnet mer om det vi så i vår.

Målet endret karakter på kampen, til det verre for «Gutan». Og hovedtrener Gaute Helstrup tok grep.

Han byttet ut Espejord til fordel for toppscorer Ebiye Moses med en snau halvtime igjen, men TIL virket mer rådville og med mindre energi.

4) Adam Örn Arnarson – den islandske frelseren

10 minutter før slutt virket TIL ikke veldig nære å utlikne. Så derfor tok Helstrup enda flere grep. Inn med Zdenek Ondrasek, Daniel Berntsen og Casper Øyvann.

Ingen av disse tre var involvert omtrent umiddelbart etterpå, da Eric Kitolano fikk en pasning inne i 16-meteren. Avslutningen ble reddet av VIF-keeperen. På returen kom islandske Adam Örn Arnarson, og dunket ballen i åpent mål. Til hemningsløs jubel foran de mange TIL-supporterne som hadde tatt turen.

Periodevis virket det som TIL var på hjemmebane denne kvelden, og de på bortetribunen fikk litt valuta for pengene med ett poeng.

5) Tett i bunnstriden – men der er heldigvis ikke TIL

TIL er ikke lenger i bunnstriden, der flere av lagene som forventet vinner kamper. Mjøndalen vant lørdag, Stabæk søndag.

Og med tre kamper igjen ligger TIL sju poeng foran nettopp Stabæk på kvalikplass, som kommer til Tromsø kommende søndag.

Selv om alt må gå galt for at TIL skal havne i nedrykksstriden, er kampen i hvert fall blitt litt mer interessant.