Nordås ble klar for Tromsø tidligere i sommer etter en byttehandel med Bodø/Glimt. Da gikk TILs Daniel Bassi andre vei. Allerede forrige uke reiste Nordås til Tromsø for å slutte seg til laget, som han blir spilleklar for fra 1. august.

Bodø/Glimt har imidlertid kalt spissen tilbake for å være med i torsdagens kamp mot Bohemians i kvalifiseringen til conferenceligaen. Årsaken er at Faris Pemi Moumbagna skal ha blitt skadd. Det samme skal Nordås være.

- Lasse Nordås er ikke klar for verken trening eller kamp. Selv ikke Glimt kan være så kynisk at de kan finne på å skulle bruke han i kamp. Det er en merkelig situasjonen å kalle hjem en skadd spiller. Han kan ikke spille verken torsdag eller søndag, og Glimt er nødt til å la en skadd spiller rehabilitere, sier Gaute Helstrup til iTromsø etter treningen onsdag.

TIL-toppen fikk en telefon i går kveld om den nye vendingen, og trodde likevel at Nordås skulle være på trening i dag. Det skjedde ikke.

- Lasse Nordås hadde aldri vært aktuell for å spille mot Glimt, hvis han hadde vært TIL-spiller. Jeg tror Lasse føler seg presset, men at vi må prate med han og Glimt, sier Helstrup som avslutter med følgende:

- Vi skal få han på et fly hjem til Tromsø.

– Ikke i posisjon til å mene noe om Lasse

I Bodø slår Glimts sportslige leder Håvard Sakariassen hardt tilbake. Han sier at Glimt ønsket å gi Nordås en god start på TIL-oppholdet ved å sende ham dit tidlig, men at forutsetningene har endret seg de siste dagene.

– Gaute Helstrup er ikke i posisjon til å mene noe om Lasse Nordås før 1. august. Vi har et medisinsk team med mer enn nok kompetanse til å vurdere om Lasse er spilleklar eller ikke, sier han til Avisa Nordland og legger til:

– Gaute Helstrup burde åpne vinduet på kontoret sitt på gløtt og få i seg litt frisk luft før han uttaler seg til mediene om ting han ikke har noe med.

Onsdag ettermiddag hadde også Glimt pressetreff med hovedtrener Kjetil Knutsen.

– Jeg håper at begge to er klare. Faris gikk av banen på trening tirsdag, og jeg tror og håper han blir klar. Vi har fått Runar gradvis mer i form, han hadde et godt innhopp mot Sandefjord. Så henter vi Lasse tilbake igjen. Det er en avtale som ligger der, og den har vi brukt, sa Knutsen til Avisa Nordland.

– Hva syns du om støyen det medfører at Glimt henter en spiller dere eier fram til 1. august?

– Vi prøvde å finne en god løsning for alle parter, men vi hadde en avtale om at vi måtte tenke på Glimt om noe skulle oppstå. Faris har slitt med ryggen og han er indisponibel på søndag. Da bruker vi avtalen. At det skal skape mye støy, overrasker meg, sa Knutsen, som videre bekreftet at Nordås er en del av troppen til begge de to neste kampene.

Slaget om Nord-Norge venter

Søndag møtes de to lagene fra Nord-Norge i Eliteserien. Den kampen må også Moumbagna stå over grunnet karantene etter å ha fått for mange gule kort.

– Vi har snakket om at han skal være tilgjengelig til europacupkampen. I utgangspunktet er det planen, sier TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til iTromsø.