TIL-BRANN 1–1

1) Fortet som forsvant

Forutsetningene var enkle. Disse 90 minuttene på Alfheim var sesongens viktigste for TIL, så langt i 2021.

Brann lå sammen med Stabæk og Mjøndalen på 13 poeng før serierunden startet. TIL hadde to poeng mer, men ingen hjemmeseier.

Noe det heller ikke ble med 1–1 på Alfheim denne kvelden. Dermed har TIL bare tatt fire av 27 mulige poeng hjemme. Og det uten å vinne en eneste kamp.

Kampen startet noe nervøst fra begge lag, og Brann burde tatt ledelsen etter rundt 10 minutter med Petter Strand. Der kunne TIL takke Brann-aktuelle Anders Jenssen for at det ikke ble mål feil vei.

Men sju minutter senere kunne Alfheim juble hemningsløst. Et mål fra øverste hylle startet med at Niklas Vesterlund fikk ballen på sin venstre side. Tre sekunder, og to veggspill via Eric Kitolano og Runar Espejord, fikk Vesterlund ballen tilbake.

Avslutningen, som buet seg mot bortre hjørne, traff stolpen, og gikk inn i nettmaskene innerst i nordmålet, utløste et jubelbrøl fra tribunen det er lenge siden vi har hørt.

2) TILs nye drømmeduo har mer å gå på

Runar Espejord og Zdenek Ondrasek startet sammen for TIL for første gang på seks år. En evighet siden kan det virke som, men duoen virket til å være påslått på samme måte som mot RBK forrige søndag.

Det skapte trøbbel for et «shaky» Brann-lag som sist de spilte borte slo meget sterke Lillestrøm. Ikke at de klikket så voldsomt sammen før pause, men effekten av at de var på banen var betydelig. Hvis de fortsetter å spille sammen er det ingen grunn til å tro at det skal bli annet enn bedre. Det er ikke bare en selvfølgelighet, men en forutsetning hvis eliteserieplassen skal berges.

3) Hvor lenge er Jenssen skadet?

TIL var ikke komfortable de første 20 minuttene etter pause. Brann fikk ha mye ball, uten å skape noe. Likevel var det en uro med tanke på at TIL ledet 1–0.

Og bedre ble det ikke etter 60 minutter, da stopperen Anders Jenssen tok seg til baksiden av låret etter en løpsduell. Han ble byttet ut et par minutter senere med Lasse Nilsen.

Dermed gikk målscorer Niklas Vesterlund ned som stopper, og Nilsen tok hans plass som venstre vingback.

4) Målet som endret alt

Og det gikk som det måtte gå. I det 70. minutt utlignet Brann til 1–1. Noe som på ingen måte var ufortjent. Bortelaget hadde en gedigen mulighet som ble avklart til hjørnespark.

Corneren kom, og havnet i en god gammeldags mølje seks meter utenfor TILs mål. Der klarte verken kaptein Ruben Yttergård Jenssen eller forsvarssjef Christophe Psyche å blokkere Brann-stopper Japhet Sery Larsens skudd som var utakbart for Jacob Karlstrøm i TIL-målet.

Et sukk gikk igjennom publikum, som så mange ganger før i år har sett et bortelag score på Gutan. Et enslig mål fra bortelaget endret opplevelsen fra

5) Sluttspurten kom aldri

Selv ikke et rødt kort på Fredrik Pallesen Knudsen minuttet før full tid gjorde at TIL maktet å legge skikkelig trykk på Brann. I stedet var det ironisk nok bortelaget, som med 10 mann var nærmest et mål på overtid. Og hadde bortelaget vunnet, hadde det ikke vært direkte ufortjent.

Kampen ebbet ut, og fortvilte supportere måtte gå slukøret hjem i høstkvelden. Dette var to poeng tapt, og kampen om tilværelsen fortsetter med full styrke. Lillestrøm på Åråsen neste lørdag er neste.