Treningskampen Alta-TIL fra Finnmarkshallen ser du hos iTromsøs samarbeidsavis, Polaris-avisen Altaposten, ved å trykke på denne lenken.

Hvorfor ikke iTromsø viser kampen på vår plattform kan du lese mer om her:

Det er Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm som kommenterer kampen.

TIL stiller i dag uten August Mikkelsen. Han måtte også stå over kampen mot Aalesund i Marbella torsdag for en uke siden. Og selv om midtbanestjernen trener, er han heller ikke med mot Alta i Finnmarkshallen fredag. Mikkelsen har slitt litt med en lårmuskel.

– Nei, August er ikke med i troppen. Han trener mye, men vi skal gi ham noen dager til for få enda mer kontroll på kroppen. Han har sett bra ut, så vi håper at han er med i kamp igjen når vi er i Spania (reiser tirsdag, journ.anm.), sier trener Gaute Helstrup.

Én endring

Etter torsdagens trening er det klart at dette blir TILs sannsynlige startellever: Simon Thomas – Casper Øyvann, Christophe Psyché, Anders Jenssen – Niklas Vesterlund, Sakarias Opsahl, Ruben Yttergård Jenssen, Tobias Hafstad, Oskar Aron Opsahl – Felix Winther – Moses Ebiye

Benk: Mats Trige, Warren Kamanzi, Isak Vik, Lasse Nilsen, Jens Hjertø Dahl, Daniel Bassi, Didrik Hafstad og Wolo Coulibaly

FÅR SJANSEN: Tobias Hafstad starter for TIL igjen, mens lillebror Didrik er med i troppen. Foto: Øyvind Sivertsen

Det betyr kun én endring fra kampen mot Aalesund for en uke siden: Isak Vik ut og Anders Jenssen inn.

– Ja, det ser slik ut. Det er noen spørsmål knyttet til noen posisjoner, men det er vårt sannsynlige lag, ja, sier Helstrup.

Jakob Haugaard er ikke med på grunn av en liten «kjenning», men er trolig tilbake for fullt i Spania i neste uke.

Spent på Coulibaly

Prøvespiller Wolo Coulibaly får spilletid i andre omgang mot Alta. Han har trent med «Gutan» denne uken.

– Det er noe spennende der: Fin fysikk, balanse, sterk. Han er vel bare 19 år og har en bra «pakke» allerede. Han virker ydmyk og sulten. Virker som han har veldig lyst til å skyte fart i europeisk og norsk fotball. Han er på banen i morgen, så får vi se hvor mye. Det blir spennende å se han i match, sier Helstrup.

TIL hadde en annen prøvespiller, Zyen Jones, på prøvespill i Marbella nylig. Det er ennå ikke avgjort om han eller Coulibaly blir med på den neste treningsleiren i starten av kommende uke.

Gjensyn med en legende

Alta stiller med flere gamle kjente på laget. Torsdag ble Magnus Andersen klar på en toårskontrakt.

– Kult! Det synes jeg er tøft. Ordet legende er brukt om han her. Det er ikke mange som har flere kamper enn han i TIL. Det et han bidrar i Alta og Finnmark, synes vi er utrolig kult. Han holder fortsatt et veldig bra sportslig nivå. Får bare håpe at han ikke gjør det for bra i morgen, sier Helstrup.

TIL har noen vonde cupminner fra Alta – senest sist sesong.

– Jeg mener at vi har negativ statistikk mot dem i Alta de siste 20 årene. Vi vet at det ofte er tøffe kamper der, men det passer oss bra. En erfaren gjeng med mange gode spillere, beskriver Helstrup.