Brann var noen nivå over Tromsø på eget naturgress i hovedkampen i Eliteserien søndag.

Scoringer av Frederik Børsting og Bård Finne gjør at seriefirer Brann puster Tromsø i nakken på bronseplass.

Etter 2–1-seieren er avstanden redusert fra seks til tre poeng. Tromsø har nå seks poeng opp til serieleder Viking, mens Bodø/Glimt er fire poeng foran de røde og hvite fra nord.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen meldte forrige runde at han ikke hadde særlig tro på Tromsø i gullkampen. Nå mener han at de bare kan glemme det.

– Tromsø hadde 3-4 prosent sjanse på gull før kveldens kamp, og nå kan de bare glemme gullet denne sesongen, skriver Mathisen til VG.

Han begrunner:

– Viking og Bodø/Glimt ser veldig solide ut, og jeg tror ingen av de lagene avgir veldig mye poeng resten av 2023. Viking har kun Eliteserien å fokusere på, og det tror jeg er en stor fordel når man ser på det tøffe programmet Bodø/Glimt skal gjennom denne høsten. Brann var klare favoritter på eget gress i Bergen, og de vinner fullt fortjent, utdyper han til VG.

2–0: Bård Finne rundet Jakob Haugaard og satte Branns andre mål for kvelden. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Vi har sagt at vi vil pushe mot europaplassene, og dette var et steg på veien, sier Brann-spiller Bård Finne til TV 2.

– I dag svarte de virkelig på de som har tvilt på at Brann skulle være med i medaljekampen denne høsten, sier Mathisen på TV 2s sending etter kamp.

Finne ble kåret til banens beste etter en målgivende og en scoring. Det første målet var signert danske Frederik Børsting.

Fra høyre side innenfor 16-meteren avsluttet han velplassert i mål etter flott kombinasjonsspill med lagkameratene Felix Horn Myhre og Bård Finne.

Mål nummer to kom like etter.

1–0: Frederik Børsting scoret kampens første mål etter assist av Bård Finne. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Tromsø så ut til å ha relativt grei kontroll på en situasjon etter et innkast, men klareringen til midtstopper Anders Jenssen gikk rett i Ulrik Mathisen.

Dermed fikk Bård Finne muligheten til å komme alene med keeper Haugaard, og den oppgaven hadde han ingen problemer med. Han rundet den tidligere Stoke-keeperen med glans og trillet ballen i det åpne målet.

Tromsø la inn i en liten sluttspurt. Maï Traoré gikk i bakken innenfor 16-meteren etter kontakt med Felix Horn Myhre. Dommer Svein Tore Sinnes lot det gå, men VAR ville ha det annerledes.

Innbytter Vegard Erlien scoret på straffesparket to minutter på overtid, men det ble kun et trøstemål.

Brann har nå vunnet fem strake kamper i Eliteserien og har dermed meldt seg på i kampen om europacupplassene og medaljene.

VIDEODØMMING: Videodommerne mente det var en klar og åpenbar feil av hoveddommer, som ikke dømte straffe til Tromsø i utgangspunktet. Her dømmer hoveddommer Svein Tore Sinnes straffe til Tromsø på overtid. Foto: Jan Kåre Ness / NTB