Tema

tirsdag 11.08 2020

Bareiere frustrerte over nasjonal skjenkestopp: – Urettferdig

Selv om det hovedsakelig er Oslo og noen få andre byer hvor smitten øker, må alle landets barer stenge skjenkekranen ved midnatt. I byer med lave smittetall, møtes tiltaket med lite forståelse.

torsdag 28.05 2020

Hvalsafariselskap ventet på redningspakke – ble slått konkurs

Stephanie Milne har drevet med hvalsafari for turister i Tromsø og er hardt rammet av koronakrisen. Kemneren slo selskapet hennes konkurs før hun fikk muligheten til å søke om statlig nødhjelp.

mandag 02.03 2020

Koronaviruset ga dobbel-sjokk i økonomien: Derfor stupte børsene

Det nye koronaviruset har utløst børsras. Frykt for økonomisk tilbakeslag og at bedriftenes lønnsomhet skal bli skadelidende får investorene til å flykte fra aksjer, ifølge eksperter.

lørdag 29.06 2019

Forbrukerrådet om DNBs «supertilbud»: – Slike tilbud burde være ulovlig

Torsdag til lørdag denne uken fikk kundene som bruker DNBs kredittkort «supertilbud». Dette skaper økt kredittgjeld, og burde ikke være lovlig, mener forbrukerrådet.

lørdag 22.06 2019

Truls Svendsen har tjent 25 millioner de siste ti årene

Komikeren toppet ikke sine mest lukrative år i fjor, men kan fortsatt le hele veien til banken etter enda et millionresultat.

onsdag 19.06 2019

Dette skjer med lånet ditt om banken kollapser

Noen mener forbrukslånsbankene ikke er bærekraftige og går en mørk fremtid i møte. Men om norske banker kollapser er det egne lover og regler som bestemmer om den kan drives videre og hva som skjer med kundenes gjeld.

tirsdag 18.06 2019

Facebook lanserer kryptovaluta i 2020

Neste år skal Facebook lansere kryptovalutaen Libra. Med på laget er blant annet svenske Spotify.

Disse får høyest eiendomsskatt i 2019. Karlsøy nesten øverst

Boligeiere i kommuner med eiendomsskatt vil i år bli krevd for 4.200 kroner i snitt. Men ferske SSB-tall viser store forskjeller.

mandag 17.06 2019

Varsler gigantgebyrer til Verisure og Sector Alarm

Konkurransetilsynet har varslet gebyrer på 784 og 424, 8 millioner kroner til henholdsvis Verisure og Sector Alarm for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer.

Korpfjell tørr på andre forsøk

En av de mest omtalte leteprospektene i Barentshavet viser seg å skuffe igjen.

Fersk framtidsstudie: – Dette kan bli havets århundre

Nordmenn spiser plankton til middag, tar elfly til hydrogenfabrikken og bruker smarttelefoner med deler hentet fra bunnen av Norskehavet. Jan-Gunnar Winther og Senter for hav og Arktis med DNV GL har store visjoner for Norges fremtid - men ideene skal først og fremst skape engasjement og debatt.

søndag 09.06 2019

Full splid om «råtne forbrukslån»

BN Bank spår at råtne forbrukslån vil senke banker i Norge. Lånemegleren svarer at medieuttalelsene fremstår som umusikalske og med et snev av bitterhet.

torsdag 06.06 2019

Bompengegjelden tilsvarer nesten ett forsvarsbudsjett

Bompengefinansierte prosjekter har 58 milliarder i gjeld, som gir rundt 1,14 milliarder kroner i renter i året. Mesteparten av dette skal etter planen dekkes av bilistene.

tirsdag 04.06 2019

Bekrefter funn av «dødsalge» ved oppdrettsanlegg på Kvaløya

Det er funnet død laks i to oppdrettsanlegg ved Kvaløya i Troms som eies av børsnoterte Lerøy Seafood, melder Fiskeridirektoratet. Analyser viser funn av dødsalgen Chrysochromulina.

tirsdag 21.05 2019

Fiskeriministeren: – Tror på langt høyere vekst i sjømateksporten til Kina

Fiskeriminister Harald T. Nesvik venter at den allerede kraftige veksten i norsk sjømateksport til Kina øker mye i årene som kommer etter inngåelsen av to nye avtaler mandag. Nå avventes nye frihandelssamtaler i juni.

Google lukker døren for Huawei: – Ledd i økonomisk krigføring mot Kina

Handelskrigen mellom USA og Kina sprer seg til lommene til mobilbrukere i hele verden, nå som Google kutter samarbeider med Huawei, mener BI-professor.

onsdag 15.05 2019

Nordea Markets venter fire rentehevinger de neste to årene

Nordea Markets tror Norges Bank vil heve renten to ganger til i år, og ytterligere to ganger neste år, men venter bare forsiktig kronestyrking.

tirsdag 14.05 2019

Elbilsmell for statskassen

I det reviderte budsjettet øker statens utbytteinntekter, men regjeringen regner også med 3,3 milliarder kroner i lavere skatte- og avgiftsinntekter. Det store elbilsalget har mesteparten av skylden.

tirsdag 23.04 2019

Oljeprisen stiger videre etter USAs sanksjonsbeslutning

Har nådd det høyeste nivået så langt i år.

Eiendomsmeglere: Slik blir bolig-våren

Med våren i emning venter Norges Eiendomsmeglerforbund et solid vårslipp. I flere av byene utenfor Oslo tror de det blir grei fart i boligmarkedet, uten at det er ventet ville tilstander.

tirsdag 16.04 2019

Svindyrt å kjøre bil i påsken: Bensinprisen passerer 17 kroner

Bensinprisen har økt med en krone literen siden nyttår, etter oppgang i oljeprisen. DNB Markets tror norske bilister kan få oppleve nye bensinprisrekorder i år.

Oljefondet på eiersiden i «Game of Thrones»

Mandag var det premiere på Game of Thrones' siste sesong. Oljefondet eier en liten andel av TV-suksessen, gjennom eierskapet på drøye én prosent i HBO-eier AT&T.

onsdag 10.04 2019

Rema med svært svak start på året – comebacket blåst bort

Det er fremdeles lavprisaktørene som er i føringen i norsk dagligvare – men Rema går betydelig tilbake og må se at 2018-fremgangen er blåst bort.

tirsdag 09.04 2019

Storbank venter vekstbrems:

Spår bare én renteheving til

Handelsbanken tror Norges Banks neste og siste renteheving kommer i september, og venter derfor bare en kortvarig kronestyrking før norsk vekst dabber av.

fredag 29.03 2019

Nav: Fortsatt fall i ledigheten

Troms er fylket med nest lavest ledighet i landet.

Kraftig shoppefall i februar

Ferske tall fra SSB viser en kraftig nedgang i detaljhandelen. – Svakere enn ventet, sier økonomene.

IMF: Norske boliger fortsatt overpriset

IMF mener fortsatt norske boligpriser er for høye, men ser et skifte i risiko til næringseiendom etter den kraftige veksten de siste årene.

torsdag 28.03 2019

Nordmenn hadde 3.472 milliarder kroner i gjeld i februar

mandag 18.03 2019

Advarer mot investeringsstopp og skatteplanlegging med ny lakseskatt

Finansdepartementets arbeid med en ny «lakseskatt» får det glatte lag av tre professorer. De ber regjeringen sette bremsene på frem til man ser effektene av en lignende skatt på vannkraftverkene.

onsdag 13.03 2019

Analytikere tror bankene vil skru opp boliglånsrenten

Norges Bank vil sette opp styringsrenten neste torsdag, venter analytikere. De tror bankene vil følge på med økte boliglånsrenter.