TIL-Sarpsborg 08 2–5

1) Psyche-effekten

Forrige høst var Christophe Psyche en av de mest sentrale årsakene til at Gutan berget plassen i Eliteserien. Mot Sarpsborg var han skadet, og det er fortsatt usikkert om han er tilbake mot Jerv om snaut to uker.

Uansett var det knyttet spenning til hvordan TIL skulle se ut mot Sarpsborg 08 uten sin beste forsvarsspiller. Casper Øyvann tok hans rolle, samtidig som Anders Jenssen kom inn i forsvarstrioen som også besto av Jostein Gundersen.

Allerede etter et snaut kvarter sprakk null – feil vei. Ikke at målet av Tobias Heintz ikke kunne kommet også med Psychè på banen. Men det var veldig utgjort, og litt typisk TIL, at målet kom mot spillets gang.

2) julen kom tidlig til Tromsø

Det første bortemålet var altfor enkelt. Det andre enda verre. For da Kent-Are Antonsen, en rutinert bauta i dette TIL-laget, mistet ballen 25 meter fra mål gikk det som det måtte gå. Noen få trekk og sekunder senere var stillingen 2–0 til Sarpsborg.

Riktignok vil noen hevde at jula nærmer seg i stormskritt. Forsåvidt er det riktig, men vi er jo fortsatt i april. Og måten TIL slapp inn mål søndag kveld fremstår med litt julenissepreg.

3) Spisskrise

Moses Ebiye fremstår helt vaksinert for å score. August Mikkelsen har ikke sluttprodukt. TIL har spilt fire kamper uten at denne duoen verken har scoret eller hatt en målgivende pasning. Da har midtstopper Jostein Gundersen og midtbanespiller Sakarias Opsahl tatt ansvar. Duoen er toppscorere med to mål hver, og det forteller litt om hvor vi er pr. i dag.

Det var også Gundersen som headet inn TILs reduseringsmål, på en corner fra nevnte Opsahl, i det klokka tikket over 45 minutter, og dommeren blåste for pause. Der og da trodde vel noen at TIL kunne komme tilbake i denne kampen.

4) Et gufs av 2021

Slik gikk det ikke. På enkelt vis scoret Sarpsborg to mål tidlig i andre omgang, og ledet 4–1. Det var ikke til å tro. Og der vi i fjor ble vant til at TIL ikke vant hjemme, trodde vi kanskje 2022 skulle bli annerledes.

Riktignok reduserte Kent-Are Antonsen på en flott måte kvarteret før slutt etter nok en dødball. Denne gangen Felix Winther. Og TIL forsøkte å skape en sluttspurt. Men når utgangspunktet var som det var, hjalp verken en rekke bytter, eller andre grep.

I stedet kontret Sarpsborg inn 5–2, på veldig likt vis som de 3–1 og 4–1. Da hadde mange på tribunen allerede gitt opp.