TIL-VIF 1–0

1) Mikkelsen

Mange var både bekymret og overrasket da det ble klart at Mikkelsen på grunn av sykdom ikke var i troppen torsdag kveld. Han ble erstattet av Eric Kitolano sammen med Moses på topp.

TIL var desidert best første 20. Hadde ballen nesten hele tiden, men maktet ikke få noen uttelling, nærmest som vanlig. Vålerenga kontret knapt da de fikk kula, som de hadde kommet til Tromsø for å ta det ene poenget.

Utrolig nok ledet ikke TIL etter en førsteomgang hvor de omtrent styrte alt, og skapte to muligheter. Faktisk var det bortelaget som ropte på straffe etter 37 minutter, uten å få det. Og igjen på overtid, da VIF headet rett utenfor. Straffen ble, som ofte omdiskutert, men ville sendt Lasse Nilsen i dusjen siden han hadde gult fra før.

2) Flaksen

Snaut 49 minutter var spilt da VIF kom innenfor 16-meteren til TIL. Bortelaget spiller skulle bare sette ballen i mål, og det var ingen andre enn storscorer Vidar Örn Kjartansson. Han misset totalt, og TIL kunne prise seg lykkelig at det sto 0–0.

3) Helten ble Kitolano

67 minutter, altså 3/4-deler av kampen var spilt, da Lasse Nilsen utfordret på sin venstreside. Innlegget fant Mikkelsens erstatter, som stusset ballen i nettet via stolpen. Lettelsen var til å ta og føle på, og jubelen kjentes godt.

De siste 23 minuttene ble en neglebitende affære, hvor vi fikk se litt av kvaliteten dette laget har. Mer en lidelse, men du verden hvor godt det til slutt smakte med tre poeng.

Ut med Psychè og Kitolano. Inn med Jenssen og Tuominen. TILs spillestil, med mye ball i laget, kom virkelig til sin rett mot slutten. VIF ble stadig mer irritert, og maktet ikke skape spesielt mye.