GRIMSTAD (iTromsø): Jerv-TIL 1–1

1) Moses

Presset var utvilsomt stort på Moses Ebiye etter at det tidligere i uken ble klart at han ikke forlenget kontrakten ut over årets sesong. Dermed må TIL selge han i sommer, hvis de skal få penger for han.

Kombinert med at spissen ikke hadde scoret på de første fire kampene, var det åpenbart at forventningene var satt. Spesielt ettersom han fikk sjansen på bekostning av Jasse Tuominen.

Det skulle betale seg for Gaute Helstrup. TIL havnet, mot spillets gang, under etter en liten halvtime. Men bare to minutter senere, i det 33. minutt, scoret TIL et skikkelig drømmemål.

Gjennomspillet av August Mikkelsen klar høy klasse over. Det samme med nedtaket og avslutningen fra Moses Ebiye, som brukte fire kamper og 34 minutter på å score sitt første mål i Eliteserien 2022.

Litt frustrerende var det at han ikke sendte TIL opp i 2–1 med snaut 20 minutter igjen på et innlegg fra Lasse Nilsen. Men følelsen er nok likevel, forholdene tatt i betraktning, god.

2) Mishandlingen av TIL-stjernen tar ikke slutt

Hva som er frispark eller gult kort blir i mange tilfeller en subjektiv mening. Ikke glem at dommerne må ta en avgjørelse i løpet av bare sekunder. Ofte tideler, uten at de har en skjerm for å se en reprise på.

Men måten TILs August Mikkelsen bevisst blir sparket ned, er det pussig at dommerne ikke er mer oppmerksom på. Riktignok oppsøker han i noen tilfeller de situasjonene som skaffer frisparkene, og det er ikke tilfeldig at han topper lista over de som får flest frispark i Eliteserien. Men det fremstår som terskelen for å gi en spiller gult kort etter et «overfall» av Mikkelsen, er langt høyere enn for alle andre.

Til nå har det gått bra, men på sikt vil resultatet bare være en ting. En langtidsskade for August Mikkelsen.

3) Starten på vill ekstrem periode

Fra og med Jerv-kampen har TIL sju kamper på bare 21 dager. Et utrolig heftig program. Bare sjekk dette: