TIL-LILLESTRØM 22

1) Jasse vs Moses

TILs innlånte finske spiss fikk muligheten fra start for første gang i Eliteserien. Den finske spilleren ble hentet fra Per-Mathias Høgmos Häcken på overgangsvinduets, og er i første omgang på lån fram til og med 1. august. Han har vært bak Moses Ebiye i køen, men fikk noe overraskende tillit mot LSK.

Det skulle betale seg. Tuominen var sentral da Eric Kitolano scoret TILs 1–0-mål tre minutter før pause, og var ellers både spillbar og farlig. I tillegg sto han bak en rekke gjenvinninger i det LSK skulle angripe.

Tuominen ble mer borte utover i andreomgang, og ble byttet ut til fordel for Moses etter 70 minutter. Mer om det i punkt fire.

2) «Snytt» for Åsen-møte

TILs tidligere stjernespiller har vært den viktigste brikken i et LSK-lag som leder Eliteserien. Men mot TIL var han syk, og kom dermed ikke på banen. Sittende på sidelinja, på det mange i Tromsø fortsatt mener er på feil benk, kunne han se at TIL var det beste laget før pause.

Åsen forlot TIL foran 2019-sesongen, da han dro til Rosenborg. Senere har han flere ganger vært lenket tilbake til Tromsø, uten at en overgang har blitt en realitet.

3) For en tabbe!

Da alt så ut som det skulle gå mot TIL-seier, ble hele Alfheim (foruten noen titalls LSK-supportere) sendt rett inn i den barske virkeligheten. På 1–0 i det timen spilt nærmet seg styrte TIL omtrent alt. Det så aller mest ut som de skulle gå opp i 2–0 før øyeblikket de aller fleste blir å huske fra denne kampen inntraff.

TIL-målvakt Jacob Haugaard fikk et tilbakespill, og forsøkte å finne Ruben Yttergård Jenssen. I stedet gikk ballen forbi Jenssen og ut til LSKs nummer åtte, Mathew. Han skjøt fra drøyt 40 meter i en høy bue mot målet. Det virket som ballen var i lufta i all evighet før den landet i nettmaskene bak en sprellende Haugaard som desperat forsøkte å hindre baklengs.

En gedigen tabbe, men også en imponerende avslutning, uten at det var noen trøst for de som holder med TIL.

4) Overtids-TIL

Det skjer «alltid» noe med TIL på overtid. Mot Glimt borte glapp TIL en 1–0-ledelse etter ordinær tid. Mot Viking forrige helg utlignet TIL på overtid. Glem heller ikke at TIL utlignet mot Aalesund på overtid tidligere i sesongen. Og sannelig skulle ikke det samme skje mot LSK søndag kveld.

Et frispark fra TILs venstreside nede ved dødlinja til LSKs 16-meter ble slått inn av Sakarias Opsahl. På bakre stolpe ventet ingen andre enn Moses Ebiye. Og dermed 1–1. Ingen kan lengre gå tidlig hjem fra disse kampene.

Dermed har TIL fem kamper på rad uten tap. Noe som er positivt å ta med seg inn i landslagspausen som varer til og med Haugesund-kampen på Alfheim 19. juni.