Aalesund – TIL 2–2

Sigurd Haugen var nær å bli matchvinner med to scoringer, mens Sakarias Opsahl og Jostein Gundersen utlignet sunnmøringenes ledelse to ganger. Sistnevnte scoret fem minutter på overtid, lik etter at Aalesund følte seg snytt for et frispark. Hele Sunnmøre var lynings på dommeren mot slutten og skrek mishagsytringer mot ham og NFF.

Her er snakkisene etter kampen:

1) Gundersen-tabbe og scoring

Christophe Psyché måtte ut med en skade i foten etter 65 minutter. Bare noen få minutter senere gikk Aalesund opp i 2–1, etter en feil av innbytter Jostein Gundersen. Like etterpå var det nok en gang panikk i forsvaret.

Fem minutter på overtid headet samme Gundersen inn 2–2 etter innlegg fra Felix Winther og berget et kjærkomment poeng for TIL.

TØFFE TAK: Her må Christophe Psyché i knestående i en duell med Sigurd Haugen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

2) Opsahls kanon

Da Opsahl scoret mot HamKam sist, var det en gedigen keepertabbe. Denne gangen sendte han av gårde et prosjektil fra over 20 meter – som føk inn i krysset bak en sjanseløs Grytebust.

Opsahl har nå to scoringer og en assist på tre kamper. Meget sterkt.

3) Spiss-dilemmaet

Har TIL fått et spissproblem? Verken Moses Ebiye eller August Mikkelsen har bidratt med målpoeng etter tre kamper. Moses fikk flere gode sjanser på Sunnmøre.

Den første med hodet etter å ha løpt seg fri i det 27. minutt, men Grytebust fikk slått ballen over tverrliggeren. I det 40. minutt traff han ikke mål på en ny stor mulighet.

På benken satt Jasse Tuominen, TILs nye spiss. Han fikk 21 minutter til å vise seg frem. Finnen kom til en mulighet, men headingen gikk utenfor.

Nå ser Helstrup ut til å ha fått et dilemma. For klubben ønsker å få til et skikkelig salg av Moses, og da bør han spille og score mål. Men hvis målene (og poengene) uteblir, bør kanskje Tuominen få sjansen fra start.

4) Har ikke «Gutan» lært?

Hvor mange ganger har vi ikke sett TIL slippe inn scoring etter overambisiøst spill i de bakre rekker? Denne gangen var det Jakob Haugaard som bommet stygt med et oppspill – og bare sekunder senere hamret Sigurd Haugen inn 1–0.

Og som så mange ganger tidligere: Motstanderens første sjanse ender i mål. Det blir vanskelig å vinne fotballkamper da.

Etter å kjempet seg inn i kampen, var det en ny tabbe som førte til Aalesunds 2–1-mål. Skal TIL aldri lære?

På overtid rotet Haugaard ballen bort igjen, men heldigvis gikk Aalesunds avslutning i tverrliggeren. Der kunne det blitt 3–1, isteden ble det 2–2.

5) Kitolanos miss

Innbytter Eric Kitolano fikk en kjempesjanse til å utlikne til 2–2, men headingen hans ble for dårlig plassert og Grytebust reddet.

En læresetning er å heade ballen tilbake mot det hjørnet innlegget kom fra. Det klarte ikke Kitolano.

6) Vondt comeback

Kent-Are Antonsen fikk sin første kamp fra start for TIL siden 29. august. Balsfjordingen ble taklet tøft og måtte ta telling to ganger i løpet av de første 45 minuttene.

Antonsen holdt i halvannen omgang. Det var i alle fall fint å ha ham tilbake igjen.

PS! TIL forrige seier her i Ålesund var tilbake i 26. april 2015. Den gang var Steinar Nilsen trener, og Mikael Norø Ingebrigtsen og Zdenek Ondrasek scoret i 2–0-seieren. (Siden har TIL tapt 0–6 i 2016 og 1–3 i 2017 mot Aalesund).