- Det er helt håpløst

Det mener en av Venstre-velgerne fra valgvaken på Bastard bar. De foreløpige valgresultatene viser et klart rødt flertall, og på Venstres valgvake er det blandede følelser.

Førstekandidat i Tromsø Venstre, Jonas Stein.  Foto: Trond Tomassen

valg

#valgitromso vignettEn 48 år gammel velger fra Tromsø, som ikke ønsker å stå frem med navn, forteller at han er skuffet over resultatene så langt.

- Det er litt blandede følelser her på valgvaken. Venstre gjør det jo bra, men jeg synes likevel det er synd at tromsøvelgerne ikke har fått med seg hva byrådet har gjort de siste årene.

Bare ord

Tromsømannen trekker frem saker som tromsømarka, nytt badeland og Otium, der han mener nåværende byråd har gjort en god innsats.

- Ser vi tilbake på tidligere røde byråd så er det svært mye ord, og veldig lite handling, mener tromsømannen.

Les også: Her kan du se hva folk stemte i ditt nærområde

- En utopi

Han har inntrykk av at årets valg preges av velgere som i større grad stemmer på personen som stiller til valg, enn på partiet og politikken de står for.

- Det er trasig at de 17-18 prosentene som har gitt sin stemme til Rødt, trolig ikke har lest i partiets program. Jens Ingvald er en flott fyr, men jeg tror mange stemmer på ham, og ikke politikken hans.

Ifølge 48-åringen er krangel og uenighet mellom partiene skyld i at det nå ser ut til å bli et maktskifte.

- Med all kranglingen som har vært, har Rødt gjennom flere år klart å få fram en slags utopi om at de er det eneste fornuftige partiet. Tromsøpolitikken har vært helt håpløs, og det høster de stemmer for nå.

Les også: Rødt jublet for forhåndsstemmene

- Depper ikke

Førstekandidat Jonas Stein (Venstre) mener stemningen er på det jevne på Venstres valgvake.

- Sånn som det ser ut nå, så glipper jo byrådsmakta. Likevel er det ingen grunn til å deppe, for Venstre kan gjøre sitt beste valg siden 1983. Det er et resultat av en god valgkamp, og noe vi skal være stolte av.